SteveY Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mam nowy rowerek Scott Ascpect 40. Na pierwszy ogień do wymiany idą hamulce. Przy mojej masie (85kg) fabryczne hamulce troszkę słabo działają. W bliżej nieodgadnionej przyszłości mam zamiar co nieco powymieniać w osprzęcie, mniej więcej do poziomu XT (jak szpan to szpan, a co). Czy V-ki XT będą działać znacząco lepiej od masówki Tektro? A może zaszalec z XTR? Widziałem ostatnio wygladające na prawie nowe używki na alle.. w cenie XT... A może inne firmy niż Shimano? Jeśli mam klamkomanetki ST-EF60 EZ-fire to rozumiem, że samych klamek nie mogę wymienić? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Jeśli mam klamkomanetki ST-EF60 EZ-fire to rozumiem, że samych klamek nie mogę wymienić? Nie możesz ale możesz przewiercić bolec mocujący i po prostu je wyjąc zastępując lepszymi np Avid SD 7. Pamiętaj że klamki też wiele dają(modulacja) Czy V-ki XT będą działać znacząco lepiej od masówki Tektro? Różnica będzie bardzo odczuwalna, XT posiadają równoległe prowadzenie klocków o wiele mocniejsze sprężyny i lepszej jakości okładziny. Tektro to złom, przeznaczony do bardzo rekreacyjnej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 zdecydowanie lepiej kupić avidy single digit, z firmowymi dźwigniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Ja mam XT i przy mojej masie 85 kg działają bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Bierz Avidy SD7 ew jak masz mniej kasy to SD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jak Ci tak bardzo zależy na lansie, weź hebelki Cane Creek. Na lansometrze +10 gwarantowane http://www.cult-bikes.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SteveY Napisano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Jak Ci tak bardzo zależy na lansie, weź hebelki Cane Creek. Na lansometrze +10 gwarantowane http://www.cult-bikes.com/ nie aż tak bardzo Dzięki za podpowiedzi, poszedłem po najmniejszej linii oporu i zamówiłem sobie XT. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Bardzo dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 spóźniłem się ale jakby ktoś tu jeszcze czegoś kiedyś szukał to polecam bez wątpienia SD7 ew SD5 - używam ich w streetotrialu i dają radę bardzo dobrze a dostają dość mocno po d...pośladkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.