DominikGdynia86 Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Witam, zamierzam kupić nowy rower do 2000,-. Początkowo dostawałem propozycje aby kupić Kross Level A6, jednak przekracza on moje możliwości finansowe. Zastanawiałem się zatem nad A4. Byłem w swoim sklepie rowerowym w Gdyni aby się na nim przejechać. Doszedłem jednak do wniosku, że dość dziwnie się na nim czuję, pewnie przez węższą kierownicę. Na dodatek sprzedawca twierdzi, że rama jest dość giętka a piasta nie jest przystosowana do hamulców tarczowych. Zaproponował mi jazdę rowerem z podobnej kategorii cenowej - Author Dexter 29. Jazda nim była znacznie bardziej wygodna. Sprzedawca twierdzi, że w tym rowerze piasta jest właśnie typowo pod tarczówki robiona. Kierownica była szersza, koła większe - łatwiej pokonują przeszkody na drodze (gałęzie itp). Cenowo wypadł tylko nieco drożej. Inną kwestią było to, że znalazłem tańsze rowery w sklepach w sieci (MudService w Krakowie), ale w Gdyni w sklepie mi powiedzieli że kupując rower z drugiej części Polski, nawet taniej, mam później problem z ewentualną naprawą albo ze zwrotem. Mówili, że kupując nawet droższy u nich, mam przynajmniej gwarancje że będę miał później tańsze naprawy i serwis mniej problematyczny. Co o tym sądzicie? Dodam że 2100,- jest już barierą nie do przekroczenia ani o trochę w moim wypadku. Pozdrawiam!
Qamal Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Naprawy robisz w serwisie autoryzowanym na podstawie gwarancji. Nie ważne gdzie kupisz. Ten sprzedawca poprostu chce cie namówić żebyś u nich kupił bo im nie schodzi ten rower A jeśli piasty by nie były pod tarcze to by tarcz nie było. Dodam, że ramy krossa są sztywne i wytrzymałe, większość ludzi ma taką opinie
zgud Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 a podaj może swoje wymiary, hmmm ;> to pomoże w decyzji czy warto inwestować w duże koło
jasskulainen Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 zapewnia ze sprzedawca jest mily bo chce sprzedac rower, potem juz nie bedzie tak rozowo... moge dodac tylko ze a6 ma taka sama rame jak a4
DominikGdynia86 Napisano 11 Września 2010 Autor Napisano 11 Września 2010 zapewnia ze sprzedawca jest mily bo chce sprzedac rower, potem juz nie bedzie tak rozowo... moge dodac tylko ze a6 ma taka sama rame jak a4 Ważę niecałe 80kg z tendencją do przybrania wagi, przy 185 wzrostu. Chodzi mi o porównanie co lepsze pod względem porównania OSPRZĘTA - CENA. KOMFORT JAZDY był większy na Authorze, ale może było by podobnie gdybym w Krossie tylko wymienił kierownicę. To co uważacie?
zgud Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 sprzętowo wypada bardzo podobnie, choć dexter będzie cięższy, ale z własnego doświadczenia wiem, że dużo wygodniejszy dla osoby Twoich gabarytów do jazdy raczej turystyczno/rekreacyjnej z zacięciem sportowym wybrałbym Authora
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.