gmail Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Witam. Otóż mam problem z kołem mianowicie: 1.Koło ociera mi o dolne widełki, ale nie po stronie łańcucha tylko po drugiej stronie. 2.Koło wkłada sie pionowo. 3.Kiedy wkładam koło ono już na starcie jest już skierowane w te strone po której ociera. 4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..) 5. Jak jade to czuć bardzo jak trze, ale nie wiem co z tym zrobić, czy wina może leżeć po stronie osi?
Mod Team sznib Napisano 10 Września 2010 Mod Team Napisano 10 Września 2010 4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..) :) To tak jakbyś się zranił poważniej i wpadł na pomysł "niech sobie krew leci, w końcu przestanie". Bardzo możliwe ze masz scentrowane koło, najlepiej idź z rowerem do serwisu.
gmail Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 No wiem że to troche głupie rozwiązanie było, ale pieniędzy na razie nie mam na serwis ;p A jeździć mi sie chce (w sensie dużych odległości nie, bo tylko w dircie jeżdże), dlatego chciałem to wziąć na logike, skoro koło sie lekko skrzywiło to powinno wytrzeć ile może trudno ale przestanie, a tu szok koło coraz głębiej leci, dlatego za tydzień do serwisu idzie ;/
Mod Team sznib Napisano 10 Września 2010 Mod Team Napisano 10 Września 2010 Mimo wszystko masz już osłabioną ramę w miejscu tego przetarcia, i nie wiadomo czy tam nie strzeli. Zwłaszcza że "męczysz" rower na dirtach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.