Skocz do zawartości

[koło] skrzywiona ośka? :(

gmail

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Otóż mam problem z kołem mianowicie:

1.Koło ociera mi o dolne widełki, ale nie po stronie łańcucha tylko po drugiej stronie.

2.Koło wkłada sie pionowo.

3.Kiedy wkładam koło ono już na starcie jest już skierowane w te strone po której ociera.

4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)

5. Jak jade to czuć bardzo jak trze, ale nie wiem co z tym zrobić, czy wina może leżeć po stronie osi?

• Mod Team
Napisano

4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)

:(:) :)

To tak jakbyś się zranił poważniej i wpadł na pomysł "niech sobie krew leci, w końcu przestanie".

Bardzo możliwe ze masz scentrowane koło, najlepiej idź z rowerem do serwisu.

Napisano

No wiem że to troche głupie rozwiązanie było, ale pieniędzy na razie nie mam na serwis ;p A jeździć mi sie chce (w sensie dużych odległości nie, bo tylko w dircie jeżdże), dlatego chciałem to wziąć na logike, skoro koło sie lekko skrzywiło to powinno wytrzeć ile może trudno ale przestanie, a tu szok koło coraz głębiej leci, dlatego za tydzień do serwisu idzie ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...