bros Napisano 9 Września 2010 Napisano 9 Września 2010 Poszukuję bardzo wytrzymałych łyżek do opon. Do tej pory używałem m.in. Zefala i żółtych Continentali. O ile do normalnych opon są wystarczające, to zdarzają się takie opony (np. Kendy Kwest na obręczy TD16), że żadna z nich nie była sobie w stanie z nimi poradzić (albo się łamały, albo robiły sie 'plastyczne'). Widziałem na allegro łyżki z metalową wstawką. Czy ktoś ich używał? jak one się sprawują? Osobiście wydaje mi się, że odpowiednio wyprofilowane łyżki plastykowe powinny być wytrzymalsze ale jeszcze takich nie znalazłem:( Ktoś może wie jakich łyżek używa się w serwisach rowerowych?
MaroS Napisano 9 Września 2010 Napisano 9 Września 2010 Polecam Parktool'a bardzo wytrzymały i dobry gatunkowo plastik wzmocniony włóknem szklanym, wyprofilowanie daje radę. Wcześniej miałem continentala żółte ale zgubiłem i różnice w jakości i wytrzymałości widać na pierwszy rzut oka na korzyść parktool'a cena 9,90 za 3 sztuki http://velo.com.pl/produkty/?m=11&pk=%&id=2940
enduroriderPL Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Od siebie mogę polecić Pedrosy - są naprawde bardzo mocne, a wszelkie uszkodzenia to efekt tego, że się je z pomoca własnej głupoty zespsuło.
Specjal Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Ja chyba jakiś dziwny jestem, bo nigdy łyżek nie używałem. Zawsze jakoś palcami podważałem i nie było większych problemów
DominikM Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Najlepsze są pedrosy, ale są i ludzie wyjątkowo zdolni potrafiący i te połamać
MichalK Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Też polecam Pedrosa. Parktoola połamałem na oponie 1.5.
miciu22 Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Nie będę oryginalny- Pedrosów używam od 5. lat i żadna opona nie robi na nich wrażenia
crazycode Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Ja również jestem za Pedrosami, tym bardziej że właśnie takich łyżek używają w serwisie w sklepie, w którym je kupiłem (Sprint 1). EDIT: Dodatkowo jest na nie dożywotnia gwarancja
Gromosmok Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 I ja jestem za Pedrosami. Sprawdzone w boju.
Timon92 Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Tylko Pedrosy. Nawet jak się złamie to przynosisz obie części do sklepu i wymieniają bez gadania.
flubi Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 A ja mam takie: Campagnolo TL-7241410 - są dobrze wykończone - żadnych zadziorów itp Są dobre do bezdętkowych opon (właśnie ze względu na wspomniane wykończenie) i dostosowane do płaskich szprych. Dla prawdziwych sadystów ParkTool robi łyżki TL-5 ze...stali.
Miecho87 Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 I ma to sens na dłuuuższą metę. Wczoraj złamałem końcówkę ParkToola tego niebieskiego, ale po 7 latach jest to wybaczalne.
bros Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 Dzięki chłopaki. Dawno temu słyszałem o tych łyżkach ale zapomniałem ich dokładnej nazwy;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.