Skocz do zawartości

[rama] jakis high end :)

adamm84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, robię rozeznanie, szukam propozycji jakiejś niebanalnej ramy alu ht,albo wielozawaias (pod amortyzator 80/100 do wycieczko/xc) dobrej ale nie oklepanej w PL marki cena do 3k zł, najlepiej w jakimś ascetycznym malowaniu co by wyglądała na tanią :) coś czego nikt nie ma, macie jakieś propozycje

Napisano

Pace, Tomac, Rocky Mountain? Bez sensu kupować aluminiową ramę za tyle kasy :) Zwłaszcza jeśli ma służyć do wycieczek. Ja bym się raczej zastanowił nad czymś z wysokogatunkowej stali... np. Sanderson Life z Reynoldsa 853. Jeśli jakieś drogie ramy mają wyglądać tanio, to właśnie stalowe.

Z kolei z fulli nic wyszukanego nie kupisz za taką kwotę (nowe, z damperem).

Gdybyś zwiększył budżet to może znalazł byś już coś z tytanu.

Napisano

no ten sanderson to jakies 2kPLN + transport zagranicy, to już można się wybrać do Orłowskiego,verteksy sa dla mnie za lightowe, s-works jest fajny ale oklepany i podobno spec to już nie ten spec, tak jak z niemieckimi samochodami co są dobre bo są niemieckie

Napisano

zacznijmy od tego ze za 3tys nie kupisz dobrej ramy full, hi-end alu ht moze i tak...hmmm a co powiesz o tytanie rychtarskiego? gdzies mi sie obilo o uszy, ze 4tys trzeba wylozyc...

Napisano

No i właśnie to o tym piszesz czyli ramy wylightowane na maksa. Wszystkie drogie ramy o geometrii xc takie będą bo tylko bardzo niską masą można uzasadnić wysoką cenę sztywnej ramy aluminiowej. Jeszcze możesz zamówić sobie coś wyjątkowego w Mielcu, jak dopłacisz z 500zł to może pospawają na trzeźwo :). Z mało popularnych u nas producentów przypomniałem sobie jeszcze o Ventana

Napisano

sikorski jest optycznie bajer, tylko nazwisko pana ministra mogło by być mniej oczoje....

ciekawe czy ze stali też robią

ukaniex - z której części Bielan ? bo ja chwilowo też

Koen - no tak mi się od pewnego czasu wydaje że cene powyżej 1000zł za ht alu uzasadnia tylko waga albo 'kult', max to xtc,gf big ur czy trek 8900 które na allegro krecą się koło 1k za nowe, później to już scandium i takie wypasy jak klein,spec, karbon wydaje mi się byc wciąż technologią nieokiełznaną i mającą ograniczenia wagowe więc z ht chyba stal/tytan :icon_lol:

Napisano

Chyba jednak okiełznaną, ponieważ topowe ramy alu znanych producentów doczekały się carbonowych odpowiedników i w sumie to ciężko znaleźć markę, która w swojej ofercie nie ma czegoś z węgla.

W tym budżecie ja proponuję NoSaint MaxAri. Super lekka, podobno zadziwiająco sztywna i najważniejsze: w przeciwieństwie do oklepanych Scale'ów nie wiotczeje po sezonie :icon_lol:

A jak chcesz coś wyjątkowego to kup rame Krossa Level A 2/4/6 na Allegro za 250zł, zedrzyj z tego lakier daj http://www.sikorskibtch.pl/ do anodyzacji a potem już tylko http://www.custompainting.pl/ i voila! :confused:

Tu masz temat poświęcony tematyce:

http://www.forumrowerowe.org/topic/58256-malowanie-aerograf/

Napisano

tylko że tu mowa o 100kg zawodniku :icon_lol:+plecak + duperele

jacyś producenci karbonowych ram robią je z założenia bez ograniczeń wagowych ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...