Skocz do zawartości

[Hexagon V3] Problem z kołem

ziomek123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zakupiłem rower Kross Hexagon V3. Muszę do niego zamontować przednie koło i tutaj zaczyna sie problem. W teorii koło zamontowałem, lecz hamulce tak mocno przylegają do obręczy, że koło się nie rusza. Wydaje mi się, że wszystko dobrze zamontowałem, lecz pewny nie jestem. Czy ktoś mógłby mi pomoc? Z góry dziękuję

post-133670-1284056449,18_thumb.jpg

post-133670-1284056453,91_thumb.jpg

post-133670-1284056458,59_thumb.jpg

Napisano

Skoro hamulce (klocki) mocno przylegają do obręczy i blokują koło to je po prostu poluzuj. Zależy jak mocno są zaciśnięte.

Na początek spróbuj wkręcić baryłkę która jest przy klamce hamulca. Poprzez wkręcanie luzujesz linkę i ramiona hamulca się rozszerzają.

Jeżeli to nie pomoże musisz wziąć imbus i popuścić nieco linkę przy samym hamulcu.

Na koniec sprawdź, czy oba ramiona przy zaciśnięciu wykonują ten sam lub podobny ruch w stronę obręczy. Jeżeli nie potrzebna będzie dodatkowo regulacja sprężyn.

Napisano
Skoro hamulce (klocki) mocno przylegają do obręczy i blokują koło to je po prostu poluzuj. Zależy jak mocno są zaciśnięte.

Na początek spróbuj wkręcić baryłkę która jest przy klamce hamulca. Poprzez wkręcanie luzujesz linkę i ramiona hamulca się rozszerzają.

Jeżeli to nie pomoże musisz wziąć imbus i popuścić nieco linkę przy samym hamulcu.

Na koniec sprawdź, czy oba ramiona przy zaciśnięciu wykonują ten sam lub podobny ruch w stronę obręczy. Jeżeli nie potrzebna będzie dodatkowo regulacja sprężyn.

Zanim przystąpisz do działania, o którym pisze kolega, sprawdź, czy pancerz nie wyszedł z gniazda w klamce lub fajce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...