Skocz do zawartości

[Problem]Hayes Nine

Davidator

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z tylnym hamulcem hayes 9, kupiłem niedawno rower od kolegi Specialized P.3 2oo4 i tam był tylny hamulec właśnie hayes 9 i teraz tak chciałem kilka dni temu odpowietrzyć go i nalać dot 4 poczytałem trochę postów na googlach o tym jak go odpowietrzyć i takie tam i po oglądałem na YouTubie jak to się robi i spróbowałem tylko e zamiast odpowietrzyć go i nalać oleju to go jeszcze bardziej zapowietrzyłem i więcej oleju ubyło niż przybyło. Wiec dzis spróbowałem jeszcze raz, powoli strzykawka olej wpuszczałem do środka i naciskałem hamulec a z drugiej strony na klamce wylewał się jakby stary dot 4 i wszystko było by dobrze ale nagle nie wiem jak ale coś za dużo się zaczęło lat tam z klamki tego dot 4 i nie wiem czy jakieś może przecieki mam w klamce wiec przestałem pompować ten olej i zakręciłem wszystko i włożyłem klucz pomiędzy tłoczki naciskam klamkę a tu tłoczki się nie ruszają klamka wchodzi do końca a nie ma w ogóle hamowania i teraz to już nie wiem co mam zrobić???? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...