runaway Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Czy ktoś znający się na rzeczy mógłby napisać parę słów na temat doboru dobrej bluzy rowerowej na jesień na temperatury powiedzmy 10-18 stopni Jakie materiały są najlepsze? W sklepach internetowych widzę dużo produktów z materiału typu softshell - czy jest on dobry? Na co jeszcze - oprócz materiału - warto zwrócić uwagę przy wyborze takiej bluzy? Będę wdzięczna za porady Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 http://www.mikesport.pl/p/pl/4661/rogelli-carpi---lekko-ocieplana-koszulka-rowerowa.html ostatnio kupilem cos takiego od wewnatrz podszyta lekkim 'meszkiem/misiem' jesli pod to zalozysz koszulke/longsleeva oddychajacego to mozna spokojnie zimna jesien przetrzymac jak sie zrobi zimno/mokro to wiatrowka na wierzch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Mam taki sam model tylko ze inny kolor i dobrze się sprawuje nawet gdy mocno wieje. Do temp 10 stopni da rade bez problemu oczywiście jak jedziesz a nie stoisz. Bo to ciepło skądś musi się wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Warto zwrócić uwagę na bluzy z windstoperem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Dzisiaj dokonałam zakupu kurtki/bluzy Wzięłam pod uwagę kilka informacji przeczytanych na forum (dziękuję wszystkim za podpowiedzi ), ale kierowałam się też - niestety - dostępnością rozmiaru, ponieważ najwyraźniej nie sprowadza się zbyt wielu sportowych ciuchów dla osób mojej postury i wszystko, co przymierzam jest za duże Niemniej jednak bluza jest i postanowiłam się podzielić z Wami informacjami na temat tego, co kupiłam - może się komuś przyda. Otóż jest to kurtka Adidas Adistar Tempo, taka jak tutaj . Jest bardzo fajnie pomyślana, ponieważ: - ma dosyć wysoką stójkę, a przy tym zamek u dołu kurtki jest po środku, ale później lekko skręca w bok tak, że przy szyi jest z boku, więc podejrzewam, że nie będzie "rysował" szyi ani brody - ma przedłużany tył z silikonowym paskiem u dołu i przedłużane rękawy z bardziej obcisłego materiału, więc nie będzie podwiewać - z tyłu są 3 kieszenie na ściągacz i 1 na zamek - w środku kurtka jest z fleece'a (tak to się chyba nazywa ), a generalnie jest zrobiona z poliestru, a firma Adidas ten materiał sobie ładnie nazwała ClimaWarm - na przedramionach są zamki, pod którymi jest cienka siateczka, więc fajne może być wietrzenie Nie wiem, jakie macie doświadczenia z różnymi kurtkami, ale jak ostatnio jechałam w kurtce 4F, która jest niby bardzo oddychająca, to właśnie najmniej komfortowo czuły się moje przedramiona, więc zamki w tym miejscu to bardzo fajne rozwiązanie - z tyłu na plecach jest przyszyty kawałek gumy, przecięty w 2 miejscach, który - jak podejrzewam - służy do przełożenia kabla od słuchawek, jeśli ktoś lubi jeździć z muzyką na uszach - cena chyba taka sobie, bo 229zł w zwykłym sklepie rowerowym, nie internetowym. na razie jeszcze nie przetestowana, ale jak się w niej przejadę, to opiszę wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
runaway Napisano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 No więc opisuję wrażenia odnośnie kurtki/bluzy Adidas Adistar Tempo. Krótko i na temat: kurtka wygodna, wiatroszczelna ale oddychająca - bardzo udany zakup. Gdyby ktoś szukał czegoś z długim rękawem na taką pogodę jaka jest teraz, to polecam właśnie tę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placek Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Panowie a zapytam tak z ciekawości. Czy macie porównanie z kurtkami z podobnego przedziału cenowego np. Rogelli czy Biemme. Forum az huczy od postów jakie to świetne ciuchy ale ja szczerze powiedziawszy po przymiarce Rogelli nie byłem taki zachwycony. - suwak np. nie był przesuniety, - nie było wywietrzników na przedramionach Adidas jest porównywalny czy jednak lepiej doinwestować i kupić np Nalini? Różnica odczuwalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Miałem kiedyś 3 rzeczy Rogelli i były beznadziejne. Moim zdaniem Biemme są dużo lepsze. Chyba, że Rogelli mocno poprawił jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placek Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 No właśnie podobnie pani w sklepie zasugerowała. Miała tylko Biemme i Rogelli. W przypadku kurtek to jeszcze obie firmy polecała ale np w kwestii spodenek to zdecydowanie Biemme. Zastanawiam się jak w to wszystko wpisuje się adidas - na forum naszym i konkurencyjnych zbiera pozytywne opinie - mimo ze to mało kolarska firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Adidas produkował sporo rowerowych rzeczy, zwłaszcza dla szosowców. Pamiętam, że widać było w nich zawodników np. w Tour de France. Ale z tego co się orientuję Adidas chyba już nie produkuje odzieży rowerowej (to co można jeszcze kupić to resztki), a produkcję przejął Mavic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyWalker Napisano 14 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Tego nawet nie wiedziałem, że Adidas miał coś w ofercie dla rowerzystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Podepnę się pod temat. Co sądzicie o takiej bluzie? W jakich temperaturach da radę? Interesuje mnie coś na wiosnę, jesień zakres 10-18 stopni? http://allegro.pl/kurtka-na-rower-adidas-climacool-jacket-026387-xs-i1321977872.html i do tego taka koszulka: http://allegro.pl/biala-bluza-adidas-techfit-climacool-e18249-r-s-i1306799761.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.