Sonix Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam. Mam takie o to pytanie. Czy może ktoś z tego forum siedzi lub ma znajomych w stanach i mógł by mi coś pomóc sprowadzić tak by nie trzeba było płacić podatku i cła? Poprawiłem lekko tytuł Miecho87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leo1 Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Ryzyko oclenia jest zawsze. Ale można je zmniejszyć poprzez wysyłkę od osoby fizycznej do osoby fizycznej, całkowity brak dokumentacji w paczce. Masz pecha przesyłka z USA właśnie do mnie idzie. Mam kolegę,którego mamę znam osobiści, który mieszka w USA i przesyła do Polski różne rzeczy. Bierze 10% wartości towaru i przesyłki. Mógłbym Ci pomóc, kwestia dogrania szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Ma ktoś jeszcze znajomości w stanach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.