sargath Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Zainteresowałem się rowerowym wypadem do Amsterdamu (do miasta samochodem z bagażnikiem lub pociąg) i powiedzmy na 2-3 dni w weekend (pt,sob,niedz) Wstępnie dla wersji samochodu przy 800 km w jedną stronę to wyjazd ze Szczecina około 3:00 i na miejscu około 11 - powrót w niedzielę o powiedzmy 17 i na miejscu o 1:00. Czyli piątek od 12 - do wieczora, cała sobota i niedziela do 16. Termin raczej na przyszły sezon ale kwestia noclegów, czy ktoś się w tym orientuje - bez luksusów i tak cały dzień mam zamiar śmigać po mieście. Dodatkow pytanie dla tych co już zwiedzali Amsterdam, ile potrzeb a czasu na całe miasto aby zwiedzić (rowerem). Proszę o opinie i wskazówki zaprawionyc w boju. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Mieszkalem w NL, to moge cos w miare poradzic ; za 8 godzin mozesz zajechac do Ams, ale licz raczej na wiecej, z powodu korkow na trasie DE-NL. Auto radze zostawic gdzies zdala od centrum Ams, bo oplaty za parking Cie zjedza. Noclegu poszukaj sobie takze zdala od centrum, z powodow cen i w miare mozliwosci zrob sobie rezerwacje wczesniej. A co do zwiedzania, to mozna w zasadze jezdzic caly dzien, bo wszedzie znajdziesz cos ciekawego, przy czym mozna sie zatrzymac na chwile, pstryknac fotke. Jesli masz zamiar sie wybierac w okresie letnim, to weekend jest srednim wyborem, poniewaz ilosc zwiedzajacych utrudnia poruszania sie pieszo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sargath Napisano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2010 no właśnie noclegi moge być pod miastem nawet lepiej dla samochodu, a 10 czy 15 km od miasta rowerkiem to pryszcz. tylko nadal nie mam żadnych namiarów, a nie wierzę że nikt nie jeździł po Amsterdamie rowerkiem. a jakiś plan zwiedzania ? - miasto duże, a najlepiej mieć jakieś wskazówki dot. trasy zwiedzania - to oczywiście pytanie dla tych co maja tą wycieczkę za sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Co do noclegów. Wpisz: 'Amsterdam hotel' w maps.google.nl Powiększ mapę i przesuwaj. Będzie tego tysiące. Klikaj w linki i szukaj odpowiedniego. Zabawa na długie wieczory i pewnie dlatego nikt nie chce Ci pomóc :-) Dobrych tras zwiedzania jest tyle co zwiedzających. Kup sobie jakiś przewodnik, poczytaj i zdecyduj co Ciebie interesuje. Jak nie chcesz nic kupować, to zajrzyj do 'Amsterdam' na wikipedia. Wyobraź sobie, że mieszkam już 3 lata jakieś 120km od Amsterdamu a rowerem jeszcze tam nie jeździłem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Siema.Też mam w planach zwiedzić całą Holandię,ale nie wiem czy w tym sezonie.Jeśli chodzi o nocleg to powiem tak ja mam tam wujka no i przede wszystkim chrzestną także jeszcze taniej by wyszło.Obyło byś bez namiotu,a z noclegiem niestety ci nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.