Skocz do zawartości

[odzież, kask, etc.]Dobór osprzetu dla amatora do MTB

Matrixowo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem Cube Acid biało czerwonego, poproszę was, o pomoc w wyborze osprzętu do ubioru itd.

KASK

tutaj poproszę propozycje w rozsądnej cenie, wiadomo, że kask chroni nas przed poważnymi urazami, jednak jak na moje doświadczenie i ograniczenia, raczej nie będę potrzebował super kasku, myślę, że najlepszym wyborem będzie do 120zł max 150 jeśli byłaby super okazja.

RĘKAWICZKI

W związku, że szybkimi krokami zbliża się nasza piękna jesień, poproszę o propozycje rękawiczek z całymi palcami, połówki kupię sobie przed wiosną.

Cena, hmm nie wiem ile takie mogą kosztować, dajcie coś fajnego i się pomyśli.

BUTY

Jako, że jestem mało doświadczonym rowerzystą, nie wiem jakie mi są potrzebne buty. Jak dobrze rozumie je się dobiera również do pedałów, więc nie wiem co potrzebuję, czy same buty czy buty i pedały... Planuję na przyszły rok jakieś maratony amatorskie, więc jak bym już miał kupować buty, to takie aby były dobre już do tego.

PAPKA do kół.

Tutaj to nie wiem, widziałem na alledrogo różne tanie i drogie, nie wiem, potrzebuję coś co będzie małe lekkie i potrzebne tylko w razie jakiś problemów, normalnie to prędzej podjadę na stację benzynową lub do warsztatu zmiany opon aby mi je pod pompowali. Druga sprawa, czy ktoś z was testował pompowanie kół w rowerze Azotem? ja mam tak w samochodzie i jest super sprawa, ale w rowerze z dętkami nie mam pojęcia.

LICZNIK

jaki licznik proponujecie, nie potrzeba mi jakiś super wyczynowych bajerów, coś dobrego i taniego w rozsądnej cenie.

Lampki.

Oczywiście potrzebuję lampkę na przód i tył, żeby to Policja mnie nie zatrzymywała wiecznie i nie musiał płacić mandatów... Może być coś taniego i dobrego bez bajerów, tyle żeby policja się nie doczepiła.

I chyba na tą chwilę wszystko, jak coś mi przyjdzie do głowy to dam znać.

sorki, że tak was chcę wykorzystać, ale rozglądając się na alledrogo można świra dostać, tyle tego jest i nie wiadomo co wybrać. Lepiej posłuchać doświadczonych kolegów którzy znają już cały ten sprzęt.

Pozdrawiam.

Kask: MET, Lazer, Giro, coś z tych firm sobie wybierz Rękawiczki: Shimano, Accent, Author, Silvini, Ziener, Fox i mnóstwo innych firm... Najważniejsze, żeby dobrze Ci leżały. Buty: zależy, jakie masz pedały? PAPKA do kół: no cóż, z tym chyba każdy będzie miał problem, by polecić Ci coś porządnego :) Licznik: Simga np. 1609 Lampki: Sigmy albo CatEye

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...