epza Napisano 8 Września 2010 Napisano 8 Września 2010 Czytam rozne forums i teraz zwrocilem uwage ,ze wiekszosc ludzi nie rekomenduje wypraw rowerowych w Czerwcu Kazdy rok pogodowo moze byc rozny i dlatego mam nadzieje ze nie beda pozamykane wjazdy Czy ktos z Was jezdzil Iceland w Czerwcu ? mam na mysli sciezki w srodku wyspy ,ktore mnie najbardziej interesuja Z gory dziekuje za odpowiedzi Jacek Seroka
massud Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 W tym roku pedałowałem po Islandii na przełomie maj/czerwiec. Celowo wybrałem ten okres - najmniejsze prawdopodobieństwo opadów.Co prawda stany rzek są nieco wyższe niż w sierpniu( jak napisałem Ci w PW),to dla rowerzystów zamknięte drogi nie mają znaczenia. Zakaz dotyczy jedynie samochodów/motorów. Cechą charakterystyczną Islandii jest ogromna zmienność pogody (nawet mają swoje powiedzenie - nie podoba Ci się pogoda? poczekaj 15 min!). Kupno biletu na czerwiec nie uznałbym za błąd- na rower to jeden z lepszych terminów. W lipcu/sierpniu/wrześniu już więcej turystów tam spotkasz - jak lubisz towarzystwo na drodze - to może być to lepszy termin. Jeżeli wolisz ciszę, pustkę i przestrzeń mieć tylko dla siebie - leć w maju,1-wszej połowie czerwca. Fotki w galerii - są z maja/czerwca pozdrawiam. massud
epza Napisano 11 Września 2010 Autor Napisano 11 Września 2010 Czesc Mass Jestem Ci niesamowicie wdzieczny bo zmieniajac daty na bilecie muaialbym zmieniac duzo rzeczy w moim zyciu ,domu i pracy Interesuje mnie Interior tylko, wiec dostep do niego jest dla mnie bardzo istotny Znowu przekonuje sie do madrasci Polakow ,gdyz tak jak wczesniej odradzoano mi Papue New Guinea a okazalo sie ze to najabardziej mili ludzi jakich spotakalem ,jesli nie sa glodni Mowie to o Forums ,ktore odradzaly mi rowniez Czerwiec Teraz jestem OK PS.Ten pierwszy post nie wyszedl bo mam bardzo kiepska polaczeie stad gdzie pisze Jeszcze raz dziekjuje i zalaczam bilet Jacek Seroka Chcialem tylko dodac ,ze zaczynam w Islandii a koncze w Maroko ,chce przejechac Europe w lecie w sezonie wakacyjnym bo lubie atmosfere wakacjii ,dlatego tez chcialem zaczac Islandie wczesniej aby spedzic tam miesiac i potem do Danii i w dol Jeszcze raz dzieki Jacek S
massud Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Islandzki interior na rowerze - nie da się tego przecenić. Mnie nie udało się dotrzeć do Askji - ale fotki z tamtych rejonów po prostu powalają. Być może specjalnie dla Askji wrócę na Islandię z rowerem. Szczególnie rekomenduję F35 (Kjollur) i F26(Sprengisandur)+F910 , Landmannlaugar (F208)oraz F360,F435. pozdrawiam. massud aha ,jak będziesz potrzebował info o Maroko - też mam kilka doświadczeń z 1 ręki.
epza Napisano 12 Września 2010 Autor Napisano 12 Września 2010 Islandzki interior na rowerze - nie da się tego przecenić. Mnie nie udało się dotrzeć do Askji - ale fotki z tamtych rejonów po prostu powalają. Być może specjalnie dla Askji wrócę na Islandię z rowerem. Szczególnie rekomenduję F35 (Kjollur) i F26(Sprengisandur)+F910 , Landmannlaugar (F208)oraz F360,F435. pozdrawiam. massud aha ,jak będziesz potrzebował info o Maroko - też mam kilka doświadczeń z 1 ręki. Nie chce wygaldac tu ponad grzeczny ale te informacje sa dla mnie niesamowicie przydatne Kiedy patrze sie na mape i robie przeszukawiania na internecie to miejsc pieknych jest mase ,wiadomo jednak ,ze niemozliwoascia jest zrobic zaden karaj w miesiac .Czytalem o gosciu ,ktory juz 8 raz tam jedzie i wciaz ma nowe plany . Ok Patrzac na mape wschod ,zachod ,polnoc ,poludnie i tu pieknie i tam ladnie ale ja musze przylepic sie do jakiegos planu i to ze rekomendujesz np F35 to zaraz to wrzucam na mape i widze ze to jest swietny pomysl itd ,itd i Askjii o ktorej nigdy nie slyszalem i na pewno bym sie dowiedzial przy wyjezdze z Islandii Powiem Ci szczczerze ,ze jak robilem plan na Nowa Zelandie to nie bylo tam trudnosci bo generalnie jest bardzo latwa do planowania ale Islandia to inna rzecz .Mysle ze Polska jest tez trudna dla przybysza do wyboru bo Warmia albo Poludnie ,Zachod albo Wschod wszedzie jest pieknie ,teraz wlasnie czytalem o Bialowieskim Parku ,ktory ma 450 km tras rowerowych itd No nic rozgadalem sie jak dziadek no ale co zrobic jak ja Kocham rower PS.Maroko ,bede sie na pewno przyczepial do Ciebie o info ,poniewaz Moj Plan jest zobaczyc koniecznie Padowe w Italy i stamtad wracac do Zamoscia (Padwa Polnocy) Czyli Islandia ,Dania ,Germany w dol do Portugalii i luk do do promu Maroko i potem Ferry do Italli i w gore do Padowy ,Austria - Polska Jesli bede widzial ze nie wyrobie sie czasowo bo nie bede pchal na sile to moze byc tak ze Maroko moge przlozyc na jakis inny wypad na Afryke generalnie Poz Jacek S
epza Napisano 14 Września 2010 Autor Napisano 14 Września 2010 Iceland przygotowania Dodaje tutaj link do linkow do mojej nadchodzacej wyprawy do Islandii,uwazam ze warto sie podzielic informacjami o ktore sam tak zabiegalem . To jest pierwsze PDF ,bede robil wiecej na temat jak sie wydostac malowniczo z Reykiawiku i potem ,wybor tras Moze to wprowadzenie zacheci kogos do dzielenia tej wyprawy Pz Jacek S
epza Napisano 17 Września 2010 Autor Napisano 17 Września 2010 Iceland przygotowania Dodaje tutaj link do linkow do mojej nadchodzacej wyprawy do Islandii,uwazam ze warto sie podzielic informacjami o ktore sam tak zabiegalem . To jest pierwsze PDF ,bede robil wiecej na temat jak sie wydostac malowniczo z Reykiawiku i potem ,wybor tras Moze to wprowadzenie zacheci kogos do dzielenia tej wyprawy Pz Jacek S Mapa i trasa czesc pierwsza ,na pewno bede korygowal z GPS ---- Jak najdalej od bitych drog i samochodow Iceland map Czesc 1 Trasa
epza Napisano 23 Września 2010 Autor Napisano 23 Września 2010 Zakonczylem juz ten maly projekt ,glwonie chodzi tu o zgrupownae linki Najbardziej pomocny jest chyba ten z campingami zawierajacy opisy itd Jest to dla mnie osobiscie bardzo wygodna opcja ,gdzie online moge podszkalac sie biorac pod uwage rowniez trudne do zapmietania nazwy Ciekaw jestem czy ktos planuje zrobic ta wyspe? Poz Jacek a oto linkInfo Iceland
epza Napisano 28 Grudnia 2010 Autor Napisano 28 Grudnia 2010 Czesc Szukam kogos chetnego do wyprawy przez Islandie ,jesli chodzi o mnnie jezdze relaksujaco ,nie popycham na sile ale jak trzeba to chetnie jade szybko .Lubie zatrzymac sie w fajnych miejscach ,wydaje mi sie ze jestem bardzo luzny w poruzumieniu .Jesli ktos sie boji strszych gosci to na usprawiedliwienie moge dodac ze moim idolem jest Marilyn Manson ,Kesha ,itd ,lubie sie zabawic laduje 1 Czerwca w Reykjavik , JS
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.