Skocz do zawartości

[Łancuch] PG-971 Rozerwany

MaroS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś na podjeździe rozerwał mi się łańcuch sram PG-971, czy w ogóle jest sens próbować skuć go bo mam 2 sworznie i te 2 blaszki (tyle że proste te ewidentnie się rozerwały) czy może kupić drugą spinkę sram'a gdyż już jedną mam w innym miejscu. Łańcuch miał przebieg 1k km, smarowany finish linem CC. Co robić??

img5495800x600.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Jeżdżę i zmieniam biegi podręcznikowo :) czyli żeby nie było za dużych skosów łańcucha. Potem skrócę i zobaczymy co z tego wyniknie. ;)

Napisano

Jeśli skrócisz o te jedno ogniwo nic się nie będzie działo. Spokojnie możesz dokonać tego zabiegu.

Napisano

Wyczyściłem, skróciłem, założyłem, nasmarowałem, tyle że za późno aby sprawdzić (Na oko wygląda ok) :) jutro zobaczę czy wszystko ok

Napisano

Skuwałem, tyko jest mały problem na biegach 2. 3-7 łańcuch czasem przeskakuje. Regulacja przerzutki pomoże?

Napisano

Sprawdziłem, i to ogniwo (zaznaczyłem markerem xD) działa jak inne, na przełożeniach 1 - 1/9 i 3 - 1/9 wszystko jest ok może jedynie na 3 - 9 przerzutka jest zbyt blisko ramy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...