michalbike Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Czy są na rynku kalendarze typowo rowerowe? Wiem, że można poszukać na aukcjach internetowych, jednak takie kalendarze, robione przez przypadkową firmę, na pewno będą zawierać zdjęcia, gdzie wszystkie napisy, logo będą zamazane, a samo zdjęcie zapewne niewyraźne. Interesują mnie kalendarze np. wydawane przez wydawców czasopism rowerowych, być może także producentów samego osprzętu rowerowego jak i ram rowerowych. Jest coś takiego, jeśli tak to gdzie szukać, albo kiedy oczekiwać w danej gazecie? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuurei Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Proszę - Kalendarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rappid Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 a tu mala zajawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Dzięki za linki A jakieś informacje o naszych, polskich kalendarzach (tańszych)? 35 EUR 'trochę dużo' Może coś dodawane do czasopism? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Kalendarz był kiedys w bikeboardzie, ale to kiedyś. Ten jest fajny: http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=kalendar_2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyq Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Znalazlem cos takiego: Mój odnośnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 jest może aktualnie coś więcej wiadomo o polskich kalendarzach rowerowych? odświeżam bo teraz łatwiej o kalendarz niż we wrześniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Dobrze, że odświeżyłeś, ja też nadal jestem w potrzebie kalendarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 i nie chodzi mi o pokazy filmowe tylko np zdjęcia karta po karcie, żeby można było samemu wydrukować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 michalbike na forum EMTB.pl będzie można nabyć taki kalendarz z najlepszymi fotkami robionymi przez samych bikerów klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Elegancko, dzięki wielkie. O taki produkt chodzi. Cena nie jest aż tak tragiczna, kalendarz robiony przez takich jak my, a dodatkowo sami mamy wpływ na to jak będzie wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Dokładnie Kalendarz robiony przez rowerzystów dla rowerzystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam serdecznie,a co powiecie na kalendarz ze swoimi ulubionymi kolarzami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 mozesz coś dokładnie powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 oczywiście jesli taki mialby powstac to juz na rok 2012. Mozna zachecic znanych kolarzy aby wzieli w takim przedsiewzieciu udzial. Tylko nie wiem kogo tam ewentualnie moznaby umiescic. Musialoby sie znalezc 12 osob. Najlepiej zrobic kalendarz na cel charytatywny, wtedy my mamy kalendarz a kolarzom nie trzeba placic. Byloby super jakbyscie podawali swoje typy: 1 mezczyzna i 1 kobieta. Wylacznie krajowi zawodnicy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Kalendarze rowerowe wydawał w tym roku BGŻ, dostałem taki od koleżanki z banku. Z tego co wiem były też do wygrania w jakiś konkursach na fb. Mam też kalendarz Wheelera na 2011, bez większych problemów dali mi go w sklepie rowerowym Sklepy mają kalendarze, wystarczy pewnie popytać albo być dobrym klientem;) Fajny pomysł ale nie wiem czy realny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Rzeczywiscie z wykonaniem moze byc gorzej Fotografuje imprezy kolarskie wiec ze sprzetem nie bedzie problemu, gorzej namowic ludzi do wspolpracy. ehh za rok zobaczymy co z tego wyniknie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Żeby na 2012 rok powstał kalendarz, to należałoby już teraz się tym zająć. Pomysł, wykonanie, ilość chętnych... Czas szybko niestety ucieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Teraz ekipy sa na zgrupowaniach. Ciezko kogokolwiek dorwać. A wracajac do spraw technicznych to nawet nie wiem jaki naklad takiego kalendarza bylby dobry. Ciezki orzech do zgryzienia. To nawet nie chodzi o to ze ja chce wyjsc naprzeciw popytowi na takie kalendarze o takiej tematyce, tylko chcialbym sie sprawdzic, swoje umiejetnosci. na pewno bede prubowal. Wiadomo kazdy ma swojego faworyta, ktoremu kibicuje, a w kalendarzu moge zmiescic takich 12. Wiec wszyscy ludzie na swiecie nie beda zadowoleni, ale chcialbym znac Wasze zdanie, zeby mniej wiecej wiedziec w jakim isc kierunku co do doboru modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Bardzo podoba mi się ten pomysł z kalendarzem. Co wy na stworzenie własnego forumowego ? Jako że miesięcy jest 12 , a każdego pogodzić jakoś trzeba proponuję np. do każdego miesiąca po jednej dyscyplinie rowerowej.Wyglądać by to mogło mniej więcej tak : Styczeń : MTB w zimie , Luty :Street BMX , Marzec:Freeride , Kwiecień :Szosa itd itp. Jak wam się to widzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kalendarz forumowy to wcale nie taka prosta sprawa. Po pierwsze musialbym sie znalezc ochotnik samobojca ktory wezmie to wszystko na siebie Po drugie zdjecia - mysle ze wielu z nas chcialoby miec zdjecia w kalendarzu, wiec tutaj moglaby sie pojawic "wojna". Po trzecie ktos musialby dac pieniadze zeby wydrukowac od razu "kilka sztuk". Wiec ktos musialby sie podjac ryzyka zainwestowania w te kalendarze. Po czwarte uzyskanie zgody od autorow i wszystkich osob ktore beda na zdjeciach aby mozna bylo ich drukowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Proszę - Kalendarz Jak dla mnie to za dużo lasek, a za mało rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Przykład z EMTB pokazuje, że można ten temat jednak ogarnąć, zresztą podobnie jest w temacie dętek Foss'a . Ja załapałem się na kalendarz, bo wygląda zacnie, no i przede wszystkim tworzony jest przez rowerzystów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeflo Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Kalendarz forumowy to wcale nie taka prosta sprawa. Po pierwsze musialbym sie znalezc ochotnik samobojca ktory wezmie to wszystko na siebie Po drugie zdjecia - mysle ze wielu z nas chcialoby miec zdjecia w kalendarzu, wiec tutaj moglaby sie pojawic "wojna". Po trzecie ktos musialby dac pieniadze zeby wydrukowac od razu "kilka sztuk". Wiec ktos musialby sie podjac ryzyka zainwestowania w te kalendarze. Po czwarte uzyskanie zgody od autorow i wszystkich osob ktore beda na zdjeciach aby mozna bylo ich drukowac Można by zrobić osobny dział "fotografia miesiąca" . Użytkownicy podsyłali by np.swoje fotki(na pewno mamy tu na forum jakiś profesjonalnych fotografów ), zrobilibyśmy ankiete , i wszyscy użytkownicy głosowali by na jedną wybraną fotke. I tak dokonalibyśmy selekcji 12 fotek(z jednego miesiąca jedna,któa uzyska najwięcej głosów). Myślę że było by to dość ciekawe, a jednocześnie rozwinelibyśmy forum o jeden dział (dość artystyczny) ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flipfantasia Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Tak jak proponuje Zeflo byloby najbardziej demokratycznie. Mam jedno male zastrzezenie - kalendarz musi byc gotowy najpozniej we wrzesniu do druku, wiec mozemy zbierac zdjecia od lutego do sierpnia, po dwie na jeden miesiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.