DuneR Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam. Temat może i już był poruszany kiedyś tam - nie wiem, ale ja coś nie moge na niego trafić Dlatego prosba jakby tak było to nie blokować tematu, tylko go dokleic w odpowiednie miejsce ;-) Zastanawiam się jakie zabezpieczenie i jakiego producenta jest w tej chwili najlepsze na rynku do zabezpieczenia roweru. Mam własnie zamiar coś zakupić ale zupełnie nie wiem co. Podobno U-locki są najbezpieczniejsze z zabezpieczeń, ale chyba poręcznejszy jest łańcuch. Nie wiem co wybrać. Wpadł mi w oko Łańcuch Magnum. Prosze o jakies konkretne propozycje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Polecam Ci tą lekturę. http://www.rowery.org.pl/kradzieze.html'>http://www.rowery.org.pl/kradzieze.html Polecam Ci tą lekturę. http://www.rowery.org.pl/kradzieze.html Według mnie to takie zapięcia są dobre http://allegro.pl/lancuch-kryptonite-new-york-chain-fahgettaboudit-i1205903552.html Niestety dużo waży i raczej przy rowerze wstydziłbym się pokazać z czymś takim. Niewygodne do tego. Jednak widziałem kiedyś w Galileo test zabezpieczeń, i takie cudo jest nie do zdarcia. Łatwiej będzie złodziejowi ramę przeciąć niż takie coś. Zwykłe zapięcie tradycyjne to nic nie daje. Jeżeli ktoś chce ukraść to bez problemu to zrobi. Jednak wiadomo, okazja czyni złodzieja. Zależy jaki rower masz i ile chcesz wydać na zabezpieczenie? Sry, za post pod postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 http://www.forumrowerowe.org/topic/45384-zapiecie-jakie-zapiecie-wybraae-kryptonite-abus/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Według mnie to takie zapięcia są dobre http://allegro.pl/lancuch-kryptonite-new-york-chain-fahgettaboudit-i1205903552.html Niestety dużo waży i raczej przy rowerze wstydziłbym się pokazać z czymś takim. Niewygodne do tego. Jednak widziałem kiedyś w Galileo test zabezpieczeń, i takie cudo jest nie do zdarcia. Łatwiej będzie złodziejowi ramę przeciąć niż takie coś. Zależy jak się przypnie. Jak ten łańcuch Kryptonite jest nisko, to złodziej opiera nożyce o ziemię (takie metrowe) i przecina łańcuch w mniej niż 30 sekund Jest filmik na Youtube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 To pokaż ten filmik, bo jakoś nie wierzę w to co mówisz. W tym programie naprawdę kilkoma metodami próbowali taka blokadę otworzyć i im się nie udało. Może i tak jest ale według mnie nie da się tego zrobić. Taki gruby łańcuch od tak nie puści (przynajmniej nie powinien). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winfor Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 tną najlepsze łańcuchy na świecie. 6:08 - tną Kryptonite 29 sekund :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Człowiek z takimi narzędziem który skacze i się wygina w ogolę nie przykuwa wzorku Do tego ten łańcuch miał luzem a niech spróbuje gdy jest na rowerze zapięty tak ze nie ma żadnego luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AxM Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Człowiek z takimi narzędziem który skacze i się wygina w ogolę nie przykuwa wzorku Do tego ten łańcuch miał luzem a niech spróbuje gdy jest na rowerze zapięty tak ze nie ma żadnego luzu Tysiące, jeśli nie miliony filmików na YT o kradzieży roweru, ale oczywiście trudno zobaczyć zanim się napisze. W jednym z filmików, w Nowym Jorku chyba, facet wyciągnął kątówkę, którą podłączył do lampy ulicznej, i nikt nie zwrócił mu uwagi, a co dopiero w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Człowiek z takimi narzędziem który skacze i się wygina w ogolę nie przykuwa wzorku ... Chyba nie wiesz w jakim kraju żyjesz, siostra złamała kluczyk w zapięciu, pod cudzym blokiem około godziny 16 (w lecie), gdzie ludzie wracali z pracy, piłowałem piłką do metalu to zapięcie, ludzie przechodzili, nikt mnie nawet nie zaczepił, i to mnie boli...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Po obejrzeniu, aż strach pomyśleć o zapięciach 'makrokeszowych' - takie to w rękach można ukręcić Swoją drogą, ogólnie brak słów na komentarz, łańcuch za ponad 500zł (mowa właśnie o Kryptonite) puszcza po niespełna 30sek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Tysiące, jeśli nie miliony filmików na YT o kradzieży roweru, ale oczywiście trudno zobaczyć zanim się napisze. W jednym z filmików, w Nowym Jorku chyba, facet wyciągnął kątówkę, którą podłączył do lampy ulicznej, i nikt nie zwrócił mu uwagi, a co dopiero w Polsce... Na jednym ujęciu widać przejeżdżający radiowóz, więc o czym my mówimy? -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnikowiec Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Czyli w sumie najlepiej mieć najtańszy łańcuch, który słuzy jako przenośny parking, bo dla chcącego nie ma nic trudnego żeby rozwalić taki łańcuch za 500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaroS Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Tyle że najtańszy łańcuch rozwalisz sekatorem, a do kryptusów i innych trzeba mieć spore nożyce a w Polsce każdy wie jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid422 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 w rowerowych sklepach sa specjane podkowy...sa one drogie ale naprawde dla zlodzieja nie bedzie latwo z tym hartowanym metalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.