Lollex Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam Kiedyś prosiłem o pomoc w doborze kasku za co z gory dziekuje ale pojawil mi sie kolejny problem. Wybór padł na bell belistica, lecz niestety mam problem z doborem rozmiaru. "L"ka za duza (nie ma tragedii ale ciutke mogla by być mniejsza) "M" za mały stanowczo. Zamowilem Lke lecz nietety byl jakby za duzy. Pojechałem do kilku sklepów, sprawdzalem kaski znajomych, łącznie koło 15 modeli roznych firm i mam dylemat: bo ten za mały a ten za luźny. Z roznych powodow zostawilem sobie rozmiar "L" bo mka sie nie nadaje. Macie moze jakiś pomysł?? Widziałem w srodku ze w tym kasku niektore gabki sa na rzepy. Istnieje mozliwosc kupna jakis minimalnie grubszych gabek czy coś w tym stylu? Z gory dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Tak wymień sobie gąbki na grubsze. Jeśli nie masz możliwości dokupić takich to poszukaj wśród kasków narciarskich rossignol one często mają w zestawach gąbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 11 Września 2010 Udostępnij Napisano 11 Września 2010 na mnie "pasowalo": L i XL zostawilem sobie L, troszke sie wygniotly gabki i jest idealny, a Tobie polecam, nie kupowac za duzego kasku, bo jesli moglby byc "troszke mniejszy" tzn. ze jest ZA DUZY! i nie spelni swojej roli! szukaj dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.