kenjisan Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, planuję zapleść koło przednie korzystając z piasty z dynamem. Koło używane do lekkiego xc. Zależy mi na jak najmniejszej wadze zestawu (w granicach rozsądku i portfela) za maks 250-300zł/koło. Obręcz pewnie xm317. Szukam piasty z mocowaniem na tarczę i wybrałem shimamo HB-NX70. Niestety nigdzie nie ma wzmianki na temat jej wagi. Czy ktoś dysponuje/sprzedaje w/w piastę i mógłby mi ją zważyć? Jeszcze jedno pytanie o ilość szprych, w większości przypadków jest to 36, czy są wersje na 32? Jeden sklep na allegro takie oferuje ale nie odpowiadają na pytania czy to jest naprawdę 32h. Może są inne modele lżejsze? Na allegro znalazłem wagę dla: EDH2 Novatec - 786g, shimano dh-2n - 745g, shimano dh3n - 627g(ponad 200zł!!), wszystkie bez mocowania tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 W Synkrosie mają wersję 32h, czarną. Ile to to waży nie mam pojęcia, ale może Ci tam zważą. Swoją drogą ciekawy koncept - koło do xc z dynamem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 mamy link Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Do Syncrosa napisałem. Odnośnie przeznaczenia, dużo śmigam z gpsem w telefonie(nokia e51). Zamierzam kupić jakiegoś smartfona z dużym wyświetlaczem. Zdarza mi się wyjeżdżać w głuszę gdzie nie ma dostępu do gniazdka nawet przez 3 tygodnie. Ładowarkę zasilaną z dymana już zrobiłem. Testowane na trekingu mamy. Zasilać można prawie wszystko co ma gniazdko usb. Koło będzie zamontowane razem z amorkiem którego waga nie będzie mniejsza od wagi epicona (~1600g?) lub tory 318 (jeszcze więcej). Zależy mi zatem na możliwie najmniejszej wadze. Kiedy już złożę cały zestaw opiszę dokładnie co i jak. Jeżeli komuś teraz potrzeba informacji o takiej ładowarce to służę pomocą (na tą chwilę nie pamiętam skąd znalazłem projekt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k88 Napisano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jestem w podobnej potrzebie teraz, też muszę złożyć koło z dynamem w przedniej pieście. Jak tam Twój zestaw, złożyłeś już? Ile Cię to kosztowało i jak się sprawuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witaj, nie złożyłem swojego. Mam tylko własnoręcznie robioną ładowarkę. Kupiłem okazyjnie komplet kół fulcrum rm10 i projekt dynama stanął. Nie mam na razie potrzeby ładować czegokolwiek w trasie. Jeżdżę maks 3h. Dynamo planowałem z takiej przyczyny że co roku jeżdżę nad suwalskie jeziora, namiot, brak prądu itp. W tym roku niestety nie mogę i skończy się nad morzem w domku gdzie prądu pod dostatkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.