Skocz do zawartości

{amortyzator] Sr Suntour Duro 130mm

wdzFR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie ten amorek mam dopiero 3 tygodnie(kupiłem go nowego) i jest tak nic w nim nie zmieniałem, a gdy np. Jadę do szkoly skocze kilka razy z krawężników to chodzi pięknie wyczuwa każda dziurę, a po szkole tez sobie skocze kilka razy i dalej fajnie chodzą. Potem jadę poskakać tak do 2m i skoczę 4 razy i amorek jakby stwardniał. Nie wyczuwa dziur niczego ciężko chodzi Dlaczego?

Napisano

eee no bez przesady :) Duro powinien wytrzymywac takie rzeczy do takiego traktowania zostal sworzony. Moze sie zabrudzil, albo tez cos powazniejszego. To jest prosty amor wiec poszukaj jakis tutoriali na google jak go rozebrac i zabierz sie do pracy :D

Napisano

Ten amor nie jest do takich katuszy :D Bardzo stwardnial?? Mozliwe ze coś sie uszkodzil w srodku.

U mnie w dirtówce jak duro zaczynało przymulać (był wymieniony olej) rozebrałem je i wszystko, co było plastikowe w środku było w kawałkach - wyjaśniło to problem wyciekającego oleju (pewnie przez to, że kilka razy je dobiłem do tego stopnia, że aż wypluło olej uszczelkami :) ). Na szczęście po rozebraniu amora na części pierwsze, wyrzuceniu połamanego plastiku ze środka, zalaniu oleju i uszczelnieniu amora silikonem duro ładnie pracuje i ma się dobrze :sick:.

EDIT:

Jak rozebrać duro bardzo dobrze opisał Endurorider na swojej stronie ->klik

Napisano

wielkie dzięki zobacze co jeszcze z tym zrobię :P A on nie stwardnial bardzo, jeszcze go wbije ale dzisiaj zrobiłem tak : Ustawiłem regulacje na najcięższą pojeździłem chwile i dałem na najlżejsząv i chodzi pięknie. Nie wiem czym to możer być spowodowane ale pomaga(na Chwile:P )

Napisano

Wiesz co mi mimo wagi 80kg chodzi ciezko, ale jak minimalnie psikne brunoxem to jest miodzio:) Odrazu jest mieciutki i poprawia sie jakosc pracy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...