aVee Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 słuchajcie zabrudziła mi się ostatnio tarcza przednia Tektro Auriga Comp 160mm i postanowiłem że je wyczyszcze zapytałem kumpla czym to zrobic a on powiedział żebym zamoczył scierke w benzynie i przetarł tarcze. tak zrobilem i teraz zdecydowanie stracilem na sile hamowania ??? . jak skutecznie wyczyscic te tarcze?? no i dlaczego teraz hample slabiej hamuja??
Miecho87 Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 Polecam wyszukiwarkę forumową pod hasłami: Odtłuszczanie tarcz Wypalanie klocków
Czajnik Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 po takim czyszczeniu musisz na nowo dotrzeć klocki tak jak na początku za paręnaście km odzyskają siłę hamowania
Andrew Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 Dotrzeć? A skąd taki pomysł.... Benzyna zatłuściła tarczę i klocki. Teraz musisz porządnie rozgrzać hamulec albo użyć środka do odtłuszczania. Temat został omówiony dokładnie. Zamykam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.