DuneR Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 Witam. Jak juz kiedyś wspominałem posiadam Garmina Edge 705 wraz z pasem Hr i czujnikiem kadencji. Obecnie mam mały problemik z czujnikiem kadencji. Chodzi o to że przedtem jezdziłem na "sztywniaku" (rower sztywny) i wszystko działało bez problemów, gdy przesiadłem się wraz z mym garminem na "fulla" (posiada przedni i tylni amortyzator) to okazało się że pomimo odpowiedniego ustawienia czujnika od magnesu czujnik ten odczytuje tylko kadencję co jakiś czas np co parę minut przez np minutę lub pół, a przez resztę wskazuje zero. Czy może być temu winny fakt że tylne zawieszenie podczas jazdy nawet po płaskim terenie i spokojnie w niewielkim stopniu pracuje (ugina się)? Nie wiem co teraz mam zrobić :/ Ma ktoś jakis patent na to?
zekker Napisano 8 Września 2010 Napisano 8 Września 2010 Być może licznik gubi sygnał, bo zmienia się odległość? Spróbuj zamocować w innym miejscu np. do dolnej rury ramy (nie wiem jak wygląda rower i czujnik).
DuneR Napisano 8 Września 2010 Autor Napisano 8 Września 2010 Prawdopodobnie jest niewielkie przesunięcie magnesu względem czujnika w trakcie pracy zawieszenia. Ktoś mi gdzięs tam poradził bym włąsnie przesunał odrobinę jedno względem drugiego. ;-)
Tomash Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Miałem ten sam problem ze swoją sigmą. Po pierwsze ustawiaj nadajnik względem magnesu gdy siedzisz na siodełku (lekkie ugięcie zawieszenia) i ustaw je jak najbliżej siebie. Inaczej tego nie skorygujesz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.