Marcell80 Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 Witam! Zrobiło się mokro i moje opony okazały „do bani” Posiadam Kellys Cobra 26 x 2.0 i już przeczytałem w sieci ze są kiepskie … Na suchej trasie są ok ale jeśli jest choć trochę mokro to przy składaniu się w zakręt przednie koło ucieka ,w lesie kabackim już się wyłożyłem na bok,na szczęście wleciałem w krzaki. Muszę koniecznie wymienić te opony ale nie mam pojęcia na jakie... (najlepiej do 100-150 zł za dwie – MAX!). Opony raczej uniwersalne 60/40 % las i ścieżki rowerowe.
soliner Napisano 13 Września 2010 Napisano 13 Września 2010 Wogóle Ci zakrętów nie trzymają? To już chyba musisz zainwestować w terenowe opony dla przykładu Kenda Karma bieżnik-kostka (musze przyznać ze nie używałem) ale posiadałem cobry od kellysa i dla mnie były ok
bender999 Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 jeśli te zakręty są pokonywane ze znaczną prędkością to radziłbym jednak zwolnić przed zakrętami - jeździłem na wielu oponach i fakt nie wszystkie dobrze trzymają po deszczu ale nie ma też takiej która by była uniwesalna i trzymała na mokrym Jeśli coś mam doradzić to wybranie miękkiej mieszanki - dobra przyczepność ale większe opory toczenia
evo Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 Kenda Kobra ma małe opory toczenia bo porównywałem z kilkoma innymi (drut ma coś koło 570 g, zwijana około 497 g). No ale tym samym nie jest idealna na mokre, w sypkim piachu też sobie kiepsko radzi. Ja jej używam do treningów na szosie, czasem na mokrym też jadę lecz w zakrętach ostrożnie, bez wielkich przechyłów.
miniok99 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Też mam te oponki i powiem szczerze że dobre są jedynie na suchy asfalt. Beznadziejnie się spisują na mokrej nawierzchni szybko się ścierają jedyna zaleta to to że nie są drogie ale za tą jakość to można się domyśleć. Nie polecam Co prawda zależ też jak kto jeżdzi i w jakich warunkach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.