hehe12 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Gdy jadę w dalszą trasę to zaczynają mi strzelać kolana, kostki, każdy ruch nogą powoduje strzelanie. Nie wiem czy boli, chyba nie - powiedziałbym raczej że czuć to jakby kości ocierały się o siebie podczas tego strzelania/ Ktoś ma podobnie? Jakie mogą być przyczyny? Może kryzys wieku średniego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Mam 16 lat i tez strzelaja mi stawy zwłaszcza kostki a jak miałem nisko siodło to wtedy strzelały mi kolana . Przejechałem w tym sezonie juz 6206 km i nie wiem czy juz nie wyeksplatowałem swoich kolan w tak młodym wieku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blood Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Są dwie możliwości: 1. Albo macie od urodzenia źle ułożone stawy ( co zdarza się dosyć często np. jak za młodu chodzi się stawiając stopy do siebie zamiast od siebie, czyli tzw. kuternoga ) przez co nie pracują tak jak powinny 2. macie nie dobór żelatyny, przez co stawy się zcierają i jest to bardzo szkodliwe, odczuwalne co prawda dopiero po latach, ale bardzo boleśnie. Co do pierwszego punktu - leczenie operacyjne. Drugie bardziej przyjemne - przez miesiąc, co dziennie rano tak z 0,5 KG galaretki trzeba wszamać ( mówię poważnie ), no a potem tak przynajmniej raz, dwa w tygodniu coś co zawiera sporo żelatyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Mi kolana strzelają i bez jazdy, przy mocniejszym zgięciu nogi. Niedobór żelatyny raczej wykluczam, biorę glukozaminę, ale nie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2010 A Kwas hialuronowy? Ja biorę tablety zwane ORTON i jest lepiej, też mi troche strzelało i bolało i po 3-4 tyg brania tego przeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Strzelanie w kościach występuje u mnie na rowerze tylko po większym (dłuższym) wysiłku fizycznym. Ogólnie to to od zawsze gdzieś coś mi czasem strzeli, natomiast po wysiłku przy każdym kroku czy pedałowaniu czuje i słysze strzelanie w nogach (kolana i kostki jednoczesnie). Spróbuję ten kwas hialuronowy i zobaczymy dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.