Skocz do zawartości

[strzelanie] w nogach (kolanach, kostkach) po dłuższej jeździe

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy jadę w dalszą trasę to zaczynają mi strzelać kolana, kostki, każdy ruch nogą powoduje strzelanie. Nie wiem czy boli, chyba nie - powiedziałbym raczej że czuć to jakby kości ocierały się o siebie podczas tego strzelania/

Ktoś ma podobnie? Jakie mogą być przyczyny? Może kryzys wieku średniego :P?

Są dwie możliwości:

1. Albo macie od urodzenia źle ułożone stawy ( co zdarza się dosyć często np. jak za młodu chodzi się stawiając stopy do siebie zamiast od siebie, czyli tzw. kuternoga ) przez co nie pracują tak jak powinny

2. macie nie dobór żelatyny, przez co stawy się zcierają i jest to bardzo szkodliwe, odczuwalne co prawda dopiero po latach, ale bardzo boleśnie.

Co do pierwszego punktu - leczenie operacyjne. Drugie bardziej przyjemne - przez miesiąc, co dziennie rano tak z 0,5 KG galaretki trzeba wszamać ( mówię poważnie ), no a potem tak przynajmniej raz, dwa w tygodniu coś co zawiera sporo żelatyny

Strzelanie w kościach występuje u mnie na rowerze tylko po większym (dłuższym) wysiłku fizycznym. Ogólnie to to od zawsze gdzieś coś mi czasem strzeli, natomiast po wysiłku przy każdym kroku czy pedałowaniu czuje i słysze strzelanie w nogach (kolana i kostki jednoczesnie).

Spróbuję ten kwas hialuronowy i zobaczymy :wallbash: dzieki za odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...