Archipelago Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Okulary B-skin Parite kuszą niską ceną, bo waha się ona w granicach 50-60 zł, a w komplecie dostaniemy jeszcze 3 wymienne szkiełka o różnych kolorach. Czy ktoś ich używa, bądź używał, i może coś powiedzieć o ich wytrzymałości i wymiarach (mam małą głowę)? Zamieszczam link do strony producenta: http://b-skin.eu/glasses/41/parite.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Używałem jakiegoś innego modelu okularów tej firmy. Dla mnie wyrzucone pieniądze. Szkiełka kiepsko siedziały w oprawkach, okulary zsuwały się na nosie, ograniczając widoczność, a szkła dosyć mocno parowały. Jeżeli szukasz tanich i przyzwoitych okularów, polecam okulary firmy PRO - 1szt ok 30zł, więc za 60zł możesz mieć 2 pary z różnymi szkłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archipelago Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Hmm, no nie wiem. Wolałbym już mieć okulary z wymiennymi szkłami, niż dwie pary. Zobaczę jeszcze, czy w Decathlonie nie mają jakichś, ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Myślałem też nad Uvex I-VO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 W przypadku PRO, to nie problem, bo szkła można wyciągać z oprawek i wozić ze sobą, a drugą oprawkę mieć jako zapas . I-VO to nie są okulary sportowe, tylko BHP, co zresztą deklaruje sam producent, umieszczając je w katalogu odzieży BHP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archipelago Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 O przeznaczeniu UVEX'ów wiem, ale i tak większość ludzi używa je "na sportowo". Są tanie i skoro ochronne, to i wytrzymałe. A jak się ma rozmiar PRO w stosunku do B-Skin? Które lepiej podejdą na mniejszą głowę? W UVEX'ach jest regulacja, więc z nimi nie byłoby problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mnie PRO leżą dużo wygodniej niż B-Skin, ale to kwestia mocno indywidualna. Jednak po PRO widać, że są zaprojektowane z głową i na głowę - trzymają się dobrze, nie spadają. B-Skiny ciągle mi opadały, aż chciałem założyć gumkę na tył głowy, żeby się trzymały, ale zdążyłem je zgubić i nawet się ucieszyłem z tego, bo miałem pretekst do kupna nowych... To był model B-SKIN Havoc, nie chciałbym ich za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.