Stricker Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Witam, Dopiero od tego sezonu zacząłem intensywniej jeździć na rowerze, dlatego też wiele rzeczy w moim starym (rocznik 95) rowerze górskim zaczęło mi przeszkadzać. Studiuję, auto mi nie jest i nie będzie potrzebne zapewne przez kolejne minimum 3 lata. Postanowiłem więc kupić rower który uprzyjemni mi jazdę. Rower ma być do codziennego użytku (dojazd na uczelnie,market itp; zmiana MPK na ROWER innymi słowy). Spodobały mi się rowery Crossowe. Jak dla mnie to taka hybryda roweru miejskiego i górala (może się i mylę; nie mniej jednak w moim mniemaniu tak to wygląda w dużym stopniu dzięki kołom 28 ) Wpadłem do rowerowego i rzucił mi się w oczy właśnie Unbike Viper GTS. Mimo iż nie znam się na osprzęcie to Shimano jakoś wywoływało u mnie zaufanie. Przejdę może do meritum. Chodzi o to że rower ten kosztuje 1700 zł (bez złotówki) i jest to spora kwota; boję się że ktoś mi go najzwyczajniej buchnie spod uczelni. Wyprzedzam niektórych myśli i od razu zaznaczam, że mam zamiar zakupić łańcuch w przedziale 100-200zł z kłódką. Ludzie mówią "na uczelnie gratem jeździj, a tamten zostaw do wyższych celów", ale właśnie chce rower kupić żeby przyjemnie mi się jeździło na uczelnie (i nie tylko) Nie chce kupić roweru aby go trzymać tylko z niego korzystać jak najczęściej. Chciałbym się dowiedzieć czy ten sprzęt jak na tą cenę jest opcjonalny i warto zainwestować i trząść portkami, czy może lepiej zakupić rower za 1000zł mieć spokój i może jakąś wygodę ? Rowerem nie mam zamiaru wybierać się w góry. Rowery miejskie męskie też mi jakoś nie przypadły do gustu(ale jak ktoś ma jakąś propozycje to chętnie ją rozważę ) Jeśli ktoś ma do zaproponowania jakiś rower to proszę śmiało Tak 'by the way' czy te łańcuchy łatwo jest rozłupać ? Rower może stać przy uczelni czasem i 6h , niby straż uczelniana, kamery czy woźny ale wiadomo jak to bywa z ludźmi.. Pozdrawiam
afly Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Rower zły nie jest, jednak ja zaproponuję inną opcję, a więc rower używany. Coś w tym stylu http://allegro.pl/kieler-manufaktur-shimano-nexus-i1207600935.html . Głównie ten rower podałem właśnie ze względu na tylną piastę, bardzo dobrą cenę oraz dobry stan. Jak możesz to podaj swój wzrost, ponieważ rower jest dla osoby 178+ . Aby nie było tutaj niedomówień, ten rower sprzedaje kolega, jeżeli byłbyś nim zainteresowany myśle, że inni użytkownicy zweryfikują tą ofertę. Czy coś możesz stracić kupując ten sprzęt używany, jedyne co to że nie będziesz pierwszym właścicielem, na sprzęcie bedą widoczne lekkie zarysowania, ale dostajesz za niższą cenę coś dobrego, mniejsza szkoda gdyby znalazł innego właściciela (tak wiem marne pocieszenie) zostaje więcej pieniędzy na zabezpieczenie roweru. Uważam, że tutaj nie ma co oszczędzac (sam się o tym przekonałem), i budżet na zabezpieczenie powinienneś podnieść do 300zł
Stricker Napisano 3 Września 2010 Autor Napisano 3 Września 2010 Mam 1.85 Chciałbym mimo wszystko chyba nowy rower, gwarancja, dowód zakupu. Chociaż rower ładny i powiem, że teraz już dużo zastanawiam się nad miejskim rowerem No ale słucham dalej Oferta bardzo dobra dziękuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.