Skocz do zawartości

[Rower] Proszę o porady

Gl3ba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Zamierzam zmienić mój obecny rowerek na coś lepszego i lżejszego, jednak zanim zacznę dokonywać zakupów chciałbym się od Was dowiedzieć jak wygląda taki rowerek w waszych oczach. Prosiłbym o ewentualne rady i pomysły co można by zmienić w projekcie. ;)

Zacznę od tego że mam 192cm wzrostu (w tym nogi 94cm) i 76kg żywej wagi, śmigam Mazovię, ale raz w roku śmigam na tydzień w góry i preferuję ostrą jazdę w terenie. Roweru nie oszczędzam, uwielbiam pod i z góry - jeżdżę także XC. Cyklozą zaraziłem się w zeszłe wakacje, i pora wymienić Cubusia na coś nowego!

Mój projekt:

Rama: Red Bull Al Team (2006 rocznik) 21" - 1670g (z nabitymi sterami maszynowymi Futury 1732g) - Podwójnie cieniowane aluminium, górna część tylnych widełek carbon, wykonana w całości w Kanadzie. - Rozpisałem się bo ten zakup mam już za sobą :sick:

Widelec: Magura Menja 100XC model 2011 - 1710g (z nieprzyciętą rurą sterową i blokadą)

Koła:

Obręcze: DT XR450

Piasty: Deore XT

Szprychy: DT Revo

(zestaw z bikestacji za 600zł, koła nie do zajechania) Około 1730g

Korba: Shimano SLX - standard

Przerzutki:

Przód: Shimano XT Top swing

Tył: Sram X9 medium cage

Manetki: Sram X0 ShiftGrip

Kaseta: Shimano XT 32-11

Łańcuch: Shimano XTR

Hamulce:

Szczęki: AVID Single Digit 7

Klamki: AVID FR 5

Opony: Dwie opcje:

1. Geax Barro Race (Kevlar) - 404g sztuka

2. Maxxis Crossride 120tpi (zawodnicza) - 480g sztuka

Pedały: Shimano PD-540/możliwe też są Exustary

Kierownica, mostek, sztyca, siodło to tylko kwestia dobrej okazji na allegro. Byleby lekko :D

Co koledzy forumowicze na taki projekt? Proszę o rady i opinie.

Pozdrawiam!

Przepraszam za to że zrobiły się bagatela 3 tematy! :blink: Naprawdę nie wiem co się stało... :down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...