Gl3ba Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Witajcie! Zamierzam zmienić mój obecny rowerek na coś lepszego i lżejszego, jednak zanim zacznę dokonywać zakupów chciałbym się od Was dowiedzieć jak wygląda taki rowerek w waszych oczach. Prosiłbym o ewentualne rady i pomysły co można by zmienić w projekcie. Zacznę od tego że mam 192cm wzrostu (w tym nogi 94cm) i 76kg żywej wagi, śmigam Mazovię, ale raz w roku śmigam na tydzień w góry i preferuję ostrą jazdę w terenie. Roweru nie oszczędzam, uwielbiam pod i z góry - jeżdżę także XC. Cyklozą zaraziłem się w zeszłe wakacje, i pora wymienić Cubusia na coś nowego! Mój projekt: Rama: Red Bull Al Team (2006 rocznik) 21" - 1670g (z nabitymi sterami maszynowymi Futury 1732g) - Podwójnie cieniowane aluminium, górna część tylnych widełek carbon, wykonana w całości w Kanadzie. - Rozpisałem się bo ten zakup mam już za sobą Widelec: Magura Menja 100XC model 2011 - 1710g (z nieprzyciętą rurą sterową i blokadą) Koła: Obręcze: DT XR450 Piasty: Deore XT Szprychy: DT Revo (zestaw z bikestacji za 600zł, koła nie do zajechania) Około 1730g Korba: Shimano SLX - standard Przerzutki: Przód: Shimano XT Top swing Tył: Sram X9 medium cage Manetki: Sram X0 ShiftGrip Kaseta: Shimano XT 32-11 Łańcuch: Shimano XTR Hamulce: Szczęki: AVID Single Digit 7 Klamki: AVID FR 5 Opony: Dwie opcje: 1. Geax Barro Race (Kevlar) - 404g sztuka 2. Maxxis Crossride 120tpi (zawodnicza) - 480g sztuka Pedały: Shimano PD-540/możliwe też są Exustary Kierownica, mostek, sztyca, siodło to tylko kwestia dobrej okazji na allegro. Byleby lekko Co koledzy forumowicze na taki projekt? Proszę o rady i opinie. Pozdrawiam! Przepraszam za to że zrobiły się bagatela 3 tematy! Naprawdę nie wiem co się stało...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.