Skocz do zawartości

[hamulce] Magura Louise Serwis

Nudziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

1. Zakupiłem używane w świetnej cenie, lecz klamka chodzi bardzo miękko a halumec w ogóle nie hamuje. Wie ktoś co na to poradzić?

2. Ma ktoś instrukcje w j. polskim albo angielskim? Szukałem i nie ma.

3.I jeszcze jeden problem. Sprzedawca mi sprzedał 2 tarcze 160mm lecz do przodu jest większa lecz nie wiem jaka ma być 203mm?

4. Mam ten model dokładnie http://yfrog.com/jndsc01330oj Który to rocznik ? 2003?

Dziękuje.

Tak przepraszam źle sformułowałem 3 pytanie przepraszam :bye2:. Tarcza jest za mała brakuje dosyć dużo. Nie wiem jaka ma być 203mm ? Wiesz może jaka ma być tarcza seryjnie? bo nie ma w tych hamulcach żadnych adapterów a tarcza 160mm którą posiadam jest za mała.

Kurcze ja jednak z technicznego angielskiego to leże. Mógłby mi ktoś napisać po polsku jak odpowietrzyć hamulce? Doszedłem do tego, że trzeba ściągnąć koło i wyciągnąć klocki, odkręcić śrubke przy zacisku na górze. Ale nie wiem jak wyciągnąć klocki i co zrobić, żeby odpowietrzyć.

Oba zaciski są absolutnie identyczne? Chodzi mi o różnice w rozmieszczeniu otworów montażowych. Jeśli tak i jeśli na tylnym pasuje 160 mm to z przodu będzie 180 bez adapterów - masz dwa tylne zaciski albo takie było założenie Magury.

Żeby wyjąć klocki musisz wyciągnąć zawleczkę, potem klocki da się wyjąć tylko jedną słuszną drogą.

Co do odpowietrzania - ciekawa procedura w tej instrukcji. Według niej potrzeba końcówek wkręcanych w system do strzykawki - gwint M6, nie wiem czy pasują od Avidów. Ale moim zdaniem da się też to zrobić według starej procedury Shimano, która jest opisana w przyklejonym temacie. Generalnie jak Ci bardzo zależy na tłumaczeniu tej instrukcji to daj znać, może wieczorem będę miał czas to przetłumaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...