Skocz do zawartości

[rower]Cross Europe

szylu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam mam taki mały problem, przymierzam się do zakupu roweru szosowego.

Mieszkam w Holandii więc nie zdziwcie się że link biedzie po holendersku a więc obczaiłem rower na stronie sklepu w sąsiedniej miejscowości

http://www.matrabike.nl/Fietsen/Racefietsen/Peloton/Peloton.aspx

powiedzcie mi czy opłaca się zakupić ten oto rower.

byłem w tym sklepie i stoi kilka rozmiarów tego modelu.

Napisano

Cena wcale nie jest atrakcyjna 340 Eurasów za rower na BAAAAARDZO słabym osprzęcie :)

W kraju za 1200 zł można już trafić szosówkę na Sorze lun na mirage/xenon - za tyle chyba widziałem w Decathlonie

Teraz jest czas wyprzedaży to i nawet za mniej można zakupić całkiem znośny rower

Napisano

gdybym był Polsce to by było co innego ale poszukam czegoś lepszego za mniejszą cenę

Napisano

gdybym był Polsce to by było co innego ale poszukam czegoś lepszego za mniejszą cenę

Tańszego niż matrabike to chyba nie znajdziesz w Holandii. Zamiast tańszego, poszukaj lepszego. Coś od Gazelle czy Batavus na przykład. Będzie dwa razy drożej, ale będziesz mógł go podarować wnukowi na 20 urodziny :-).

Też mieszkam w Holandii, tyle że na północy.

Pozdrawiam.

Napisano

Skoro mieszkasz blisko tego sklepu to możesz rozważyć jeszcze inną opcję. Pojedź tam, wypróbuj rowerek i jak Ci się będzie dobrze jeździło to kup. Osprzętem się nie martw za bardzo. Najważniejsza jest przyjemność z jazdy.

Jeśli nie będzie problemów to super!

Jeśli coś będzie nie tak, to masz gwarancję. W Holandii nie ma z tym problemów. Nikt nie będzie Cię pytał ile, ani gdzie jeździłeś.

A jeśli się zupełnie posypie to rower zwrócisz do sklepu i ponegocjujesz lepszą cenę na jakiś markowy rower (pewnie już zauważyłeś, że wymiana starego roweru na nowy z dopłatą jest tutaj powszechną praktyką). Na wszelki wypadek podpytaj w Matrabike'u czy to praktukują, bo ja tam nigdy nie byłem.

Pozdrawiam.

Napisano

no tak jutro jadę go dobrze przetestować i jeżeli będzie dobrze się prowadził to pewnie go zakupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...