Cox Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 szukam okładzin do v-brake'ów, mam alu korpusy rim wrangler 2, takie jak są orginalnie w avidach sd 7 na tył kupiłem dzisiaj futura czerwone, ale szukam jeszcze czegos na przód, brac te same czy inne na przodzie bardziej się sprawdzą?
Artro Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Accent 4 function Mam i polecam. Bardzo dobre okładziny Accent 3 Function Clarks Czerwone/Czarne Rim Wrangler to bardzo dobre okladziny, tylko szkoda że zjadają obręcz :confused I jeszcze link: klik!
Gromosmok Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 http://www.rowerymerida.com.pl/czesci_firmy.php?fr=3&gr=78&id=1188
premier2 Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Kool Stop'y oszczędzają obręcze, hamują całkiem nieźle. Ale czerwone Clark'sy wg mnie hamują lepiej, do tego to jedyne klocki, które hamowały naprawdę nieźle w temp poniżej 0C i w śniegu...
honor Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Accent 3 function są tragiczne w mokrych warunkach. Siła hamowania mierna. Na sucho skuteczność hamowania jest dobra. Wg. mnie lepszymi okładzinami będą Authory 3CC lub wcześniej wymienione Meridy HARD BRAKE PADS. W suchych warunkach siła nieznacznie lepsza od Accentów, na mokro bez porównania lepiej.
descanting Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 wspomniane powyżej clarks czerwone - absolutnie nie polecam, miękkie hamuja tragicznie w warunkach zimowych i mokrych do tego piszczą strasznie. Polecam natomiast klocki Clarks czarne
premier2 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 To ustaw sobie poprawnie klocki względem obręczy. Pierwsze słyszę, żeby clarksy nie dawały rady zimą, a już zwłaszcza w mokrych warunkach. W razie wątpliwości zapraszam do siebie na testy... żeby nie było, czarne przerabiałem, są ok, ale na suche warunki, co zresztą deklaruje sam producent
descanting Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 spoko wiem co mówię i wiem co robię. podjąłem kilka prób ustawienia clarksów czerwonych na odtłuszczonych obreczach wcs (z lewej)i sd5 i zawsze było tragicznie. sorry poprawka - na mrozie -15 rzeczywiście były ok ale to wszystko. jesień, lato, woda - czarne clarki górą
iknowwho Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Jeżdżę na czerwonych clarks'ach od początku sezonu. Czy mokro czy sucho (z lenistwa) i za każdym razem zaskakują mnie świetną modulacją. Jedyne odgłosy, jakie wydają, to chrobotanie póki nie oczyszczą się z błota. Przy okazji nieznacznie wpływa to na ich pracę i wyczucie. Miałem wcześniej też Author'y trójkolorowe - bezproblemowe i bezszelestne, ale clarks'y dają znacznie lepsze wyczucie (jak dla mnie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.