Skocz do zawartości

[okładziny] v brake, jakie?

Cox

Rekomendowane odpowiedzi

szukam okładzin do v-brake'ów, mam alu korpusy rim wrangler 2, takie jak są orginalnie w avidach sd 7

na tył kupiłem dzisiaj futura czerwone, ale szukam jeszcze czegos na przód, brac te same czy inne na przodzie bardziej się sprawdzą?

Accent 3 function są tragiczne w mokrych warunkach. Siła hamowania mierna. Na sucho skuteczność hamowania jest dobra. Wg. mnie lepszymi okładzinami będą Authory 3CC lub wcześniej wymienione Meridy HARD BRAKE PADS. W suchych warunkach siła nieznacznie lepsza od Accentów, na mokro bez porównania lepiej.

To ustaw sobie poprawnie klocki względem obręczy. Pierwsze słyszę, żeby clarksy nie dawały rady zimą, a już zwłaszcza w mokrych warunkach. W razie wątpliwości zapraszam do siebie na testy... żeby nie było, czarne przerabiałem, są ok, ale na suche warunki, co zresztą deklaruje sam producent ;)

spoko wiem co mówię i wiem co robię. podjąłem kilka prób ustawienia clarksów czerwonych na odtłuszczonych obreczach wcs (z lewej)i sd5 i zawsze było tragicznie. sorry poprawka - na mrozie -15 rzeczywiście były ok ale to wszystko. jesień, lato, woda - czarne clarki górą

Jeżdżę na czerwonych clarks'ach od początku sezonu. Czy mokro czy sucho (z lenistwa) i za każdym razem zaskakują mnie świetną modulacją.

Jedyne odgłosy, jakie wydają, to chrobotanie póki nie oczyszczą się z błota. Przy okazji nieznacznie wpływa to na ich pracę i wyczucie.

Miałem wcześniej też Author'y trójkolorowe - bezproblemowe i bezszelestne, ale clarks'y dają znacznie lepsze wyczucie (jak dla mnie) :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...