kusak Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 witajcie Mam nadzieję, że ktoś z Was mial już z takim cudem do czynienia. Otóż muszę zdjąć hamulec bębnowy z koła. Jest on nakręcany na piastę, podobnie jak wolnobieg, jednak ciężko mi znaleźć jakieś narzędzie do demontażu takiego cudaka. Jakieś pomysły?
bender999 Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 pierw pomyślałem ze przydało by się zdjęcie bo podejrzewam ze w histori było kilka standardów tego typu mocowania hamulca Ale później przyszło mi na myśl - hamulec musi się "zakręcać przy hamowaniu" czyli odwracając koło i podpinając linkę na odwróconym powinien się odkręcić
rzymo Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 (...) Możesz podać jakiś symbol/model - to będzie jakaś b. stara piasta? Hamulec na pewno jest nakręcany, a nie nakładany na oś jak nowsze konstrukcje?
Kawior Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 Bęben jest zapewne nakręcany i ma dwie duże dziury. W te dziury należy włożyć klucz albo jakieś pręty i odkręcać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.