Skocz do zawartości

[koszulka] Jaką wybrać do 100zł?

WonskiMD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako że dość mam jazdy w bawełnianych koszulkach przymierzam sie do zakupu jakiejś koszulki kolarskiej z prawdziwego zdarzenia do ok.100zł. Przyznam sie szczerze, że nie bardzo sie na tym znam dlatego zwracam sie o pomoc do was :( Wpadła mi w oko koszulka BCM Novatex teamu KROSSA i tu mam dylemat - czytałem, że ta firma robi koszulki dobrej jakości, ale czy jazda w teamowej koszulce jeżeli nie jest sie w zespole nie jest jakoś "dziwnie" postrzegana przez rowerową społeczność? (oczywiście nie mówie tu o maratonach a o zwykłych treningach po górach) :)

Tutaj w.w koszulka:

http://allegro.pl/short-sleeve-jersey-kross-s-xxxxl-i1203914546.html

A tutaj inna która przypadła mi do gustu:

http://allegro.pl/rogelli-stilo-koszulka-rowerowa-dynacool-czar-m-i1202076013.html

Warto w którąś z nich inwestować czy jest jakaś lepsza alternatywa w podobnej cenie?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

Posiadam od roku koszulkę BCM Novatex teamu Krossa i cóż mogę o niej powiedzieć?

Czuję niedosyt w postaci braku suwaków na tylnej kieszeni, natomiast Bóg mi świadkiem, że jeszcze nigdy nawet przy glebie nic mi z niej nie wypadło a wożę tam po kolei od lewej: portfel, klucze do domu, komórkę.

Nie mam porównania do innych wyrobów, ponieważ to jest pierwsza moja koszulka rowerowa natomiast nie mam się do czego przyczepić. Jest opinia, że koszulki Novatex'a się prują. Hmmm, no fakt. Mi na rękawku w sumie trochę nitki poszło, trochę na plecach się odpruło (z 1-2cm). Uciąłem i nie ma to absolutnie wpływu na jej dalsze użytkowanie. Nie pruje się dalej.

Tylko ja swojej od jakiegoś czasu nie mogę doprać :). Może dlatego, że piorę tylko w 30 stopniach?

No i jadąc na moim Krosie z tą koszulką ludzie myślą, że jest Pro :P Tak sądzę po ich minach B)

W każdym razie, kupiłbym ją bez wahania ponownie :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...