Skocz do zawartości

[amortyzator przód] pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, jestem totalnym nowicjuszem w sprawach amorków i mam takie pyt-może i głupie, ale nie znam odp i z góry sory zanieznajomość fachowego słownictwa

a więc-czy da radę zamontować dłuższy lub krótszy amortyzator?? chodzi mi o długość rury sterowej...

Napisano

Długa rura sterowa to nie problem - zawsze można obciąć nadmiar lub założyć podkładki, gorzej, gdy jest za krótka i nie będzie możliwości zamocowania mostka. Choć chyba jest taki "szpej" pozwalający na jej wydłużenie, ale nie dam sobie za to ręki uciąć.

Napisano

Widzialem, ze duzo ludzi przedluza ja poprzez przyspawanie kawalka, ale to nie jest madre rozwiazanie, chyba ze rower bedzie wykorzystywany przez babcie.

Napisano

czyli a dłuzszej rurze sterowej mogę na spokojnie zamontować, a krótkiego nie da rady, dobrze rozumiem?

a wtedy jak wygląda łączenie się tych 2 rur (mostka i rury sterowej) mostek jest wyżej czy widelec się wydłuża?

Napisano

Jeśli rura sterowa jest dłuższa to nie ma problemu bo przycinasz ją wtedy na odpowiednią długość. Gdy jest za krótka można dospawać tak jak kolega pisał ale trzeba do tego dobrego fachowca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...