mloda Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam. Jestem początkowa w jeździe na rowerze i postanowiłam kupić sobie buty spd, a tu pojawia się problem. Mam do wyboru dwoje butów: Shimano SH-WM61: http://allegro.pl/20...64.html#gallery lub Shimano SH-WM61: http://allegro.pl/sh...52.html#gallery Czy mógłby mi ktoś doradzić które wybrać? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ja polecam buty z klamrą będą lepiej trzymały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2010 @UP tu się nie zgadzam i klamra i rzep trzymają bardzo podobnie (testowałem i to i to). Nieprawdziwe jest również, że rzep szybko się wyrobi i nie będzie trzymał, jeżeli będzie utrzymany w czystości to spokojnie posłuży długie lata. Klamry ułatwiają jedynie odpowiednie ustawienie naciągu tego górnego paska (aczkolwiek rzepowy też można łatwo dopasować). Po drugie uszkodzony rzep łatwiej wymienić/naprawić niż uszkodzoną klamrę Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloda Napisano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dziękuję Wam bardzo, w takim wypadku biorę SH-WM61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Z tym, że nie widzę aby WM60 posiadały kołki co może okazać się przydatne podczas podejść. Masz rację kołki mogą pomóc ale w błocie czy też w miękkiej nawierzchni. Jeśli nawierzchnia będzie twarda kołki nic nie pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neli Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 WM60 nie mają kołków. Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 WM60 nie mają kołków. Od roku jeżdżę w nich i nie narzekam. Dobrze przymierz butki shimano, bo niestety rozmiarówka nie pokrywa się z tą "normalną". Moje WM60 mam o 2 rozmiary większe niż normalne buty sportowe Masz rację rozmiar owka shimano ma się nijak do zwykłej rozmiarówki. Trzeba patrzeć na długość wkładki wewnętrznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Do mnie dziś dotarły buty SH-M123. Już miałam okazje się na nich przejechać. Jako, że są to moje pierwsze buty SPD i dopiero się uczę w tym jeździć to muszę przyznać, że nic lepszego nie mogli wymyślić. Świetnie się w tym kręci. Buty M123 są bardzo wygodne, rozmiar 39 pasuje jak należy. Buty mają metalowe kołki na czubku co ułatwia chodzenie w trudnym terenie - są one wymienne więc jak się zetrą można zakupić nowe. Polecam. Buty Shimano warto przymierzyć w sklepie. Znaleźć swój rozmiar - a później jak coś to można juz kupować w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloda Napisano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Wiem o przymierzaniu butów, jednak w Krakowie nie znalazłam żadnych w rozmiarze 38 jaki zwykle noszę, a jedynie 40, który wręcz latał mi na nodze, więc zamówiłam rozmiar 38 i czekam aż przyjdzie, a jak coś to będę wymieniać W necie znalazłam rozmiarówkę butów Shimano i patrząc na długość wkładki wewnętrznej powinnam nosić właśnie rozmiar 40, więc nie warto za bardzo się na niej skupiać. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.