nabial Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 kazdy ma swoj styl przypomne tylko o praktycznosci o obfitosci bieznika w twoich kendach karmach co sprawia, ze akurat one kwalifikuja sie do grona pelnowartosciowych opon, a np nieciezsze produkty chocby schwalbe; ralfy, roro, nn juz nie? zwroc uwage, ze 1 producent ma 3 produkty...o ktore wg ciebie tak trudno
supergdynia Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 a jeszcze jedno pytanie: obecnie mam koła na piastach shimano m525 i obręczach alex rims zx24.Czy po złozeniu tych kół :Eq 21/Novatec 711/Revolution odczuje jakąś lżejszość toczenia się kół czy jedynie strate wagi?
nabial Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 na pewno beda sie lzej toczyc, a efektem zbicia masy bedzie lepsze przyspieszenie roweru, z pewnoscia po jakims czasie poczujesz tez potrzebe zmiany kol hyhy aaa i nie dawaj 'karniaka' ciezszym kolegom
supergdynia Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 czemu mowisz ze po jakimś czasie poczuje potrzebe zmiany ?
nabial Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 bo to, co wcisneli ci wspoltworcy watku jest czyms do delikatnego uzytku na ubitych nawierzchniach z oponami w granicach 1,5-1,75, posmigasz troche, trafi ci sie okazja przejechac sie na normalnych kolach do xc i bedzie eureka a najlepiej to na takich kolach wybierz sie na gorskie szlaki byle nie sam
Artro Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 bo to, co wcisneli ci wspoltworcy watku jest czyms do delikatnego uzytku na ubitych nawierzchniach z oponami w granicach 1,5-1,75, posmigasz troche, trafi ci sie okazja przejechac sie na normalnych kolach do xc i bedzie eureka a najlepiej to na takich kolach wybierz sie na gorskie szlaki byle nie sam Jeździłeś na jakichś kołach 1500g czy to tylko Twoje domysły? Nawet jeśli jeździłeś, to gwarantuje że subiektywne odczucia z jazdy przy 90kg na lekkich kołach a 65kg będą bardzo rozbieżne... To co pod Tobą łamie się jak zapałki pod lżejszymi jest mega sztywne. Dochodzi też kwestia niższych ciśnień czyli lepszej trakcji i większej wygody A może chodzi o zazdrość? W całym szacunkiem nabial, ale przy Twojej wadze nie złożysz lekkich, sztywnych i wytrzymałych kół nie wydając przy tym małej fortuny... Zresztą ja też nie, ale niech chociaż inni się cieszą Przypominam, że autor wątku chciał koła lekkie i ciekawe samemu będąc lekkim. Raczej nie ma co się obawiać o zestaw Novatec/Revo/Equalizer21. Czy jest to ciekawy zestaw? Pod względem możliwości kolorystycznych na pewno Osobiście gotowce Fulcruma RM 5 ani nie są ciekawe ani specjalnie lekkie, ale prawdopodobnie odwdzięczą się długą bezproblemową pracą. Trzeba by się Nawrotka spytać czy miał jakieś przygody... Z dobrze zaplecionymi kołami nie powinno się nic dziać, ewentualnie drobne poprawki i tyle. BTW: Przydałby się ktoś kto jeszcze użytkuje Eq21 oprócz sirSanczo bo chyba one budzą najwięcej kontrowersji... supergdynia w kwestii kół polecam zasięgnąć porady na light-bike aniżeli tutaj. Tam co druga osoba miała realnie styczność z takimi zestawami. Tutaj tylko sami pesymiści i teoretycy...
nabial Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 zazdrosc...na czas jazdy rowerem owszem, na ogol zycia nie wyobrazam sobie wazyc z 10kg mniej, bo balbym sie, ze sie rozsypie kolega, ktory ma max 75kg i jezdzi razem ze mna po niezbyt wyszukanym terenie potrafi rozniesc kolo na sapimach 2.0-1.8, to nie powiesz mi, ze po przejechaniu srednio wymagajacej trasy xc na revo bedzie lepiej...nie slyszalem, aby ktos gleboko siedzacy w temacie zaplatania kol polecal revo do skladania kol nawet dla lekkich zawodnikow...moze za slabo szukalem, moje doswiadczenia z tymi szprychami ograniczyly sie do przejazdzki na mocnym naciagu po deptaku, podczas ktorej czulem ze jade na ciastolinie moze ja jakis specyficzny jestem, ale pod moje 85kg championy 2.0 sa na granicy akceptowalnej sztywnosci wyraz 'sztywne' w uzyciu sporego grona forumowiczow lb ma dosc specyficzne znaczenie
Andrew Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 championy 2.0 niewystarczająco sztywne? Raczej masz coś z zaplotem lub obręczą, bo aż trudno uwierzyć.
goldbloom Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 Jak już tak dyskutujecie, może warto byłoby zwrócić uwagę na to, że nabial jeździ na większych kołach. Przynajmniej dla porządku. Mnie nikt do Revolution w MTB, dla rowerzysty powyżej 70 kg, o tarczach nie wspominając, nie przekona. I nie będę mówił, że jeździłem na takich szprychach w kilku konfiguracjach, bo oczywiście nie jeździłem, wierzę po prostu w to co przeczytałem w książkach o zaplocie kół. Nigdy nie wiesz na ile prawdziwe jest to co ci obca osoba w necie napisze, ale dlaczego kilku autorów z jakiegoś powodu wydających książki miałoby się mylić? I dlaczego, jeśli już mówimy o Revolution i Laserach, sam producent je odradza do tarcz?
nabial Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 obrecz oczkowana mavica z maxtalu, ktora jest megasztywna, fakt nieco wiekszego kola ma jakies znaczenie, ale czy az takie? a zaplot na pewno ok...przyznam, ze nie mialem jeszcze tylnego kola, ktorego wyraznie nie przeciagnalem na 1 strone, chyba mam talent, bo kosmicznej sily raczej nie co do zalecen producentow i profesjonalnych zaplataczy...alez co oni moga wiedziec prawie wszyscy na lb smigaja na revo z tarczami i sa zachwyceni sztywnoscia ogolnie niech kazdy robi, co chce, byle z powodu ich wiedzy nie cierpieli inni
thrawn Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 BTW: Przydałby się ktoś kto jeszcze użytkuje Eq21 oprócz sirSanczo bo chyba one budzą najwięcej kontrowersji... To może ja coś skrobnę. Mam koła na Equalizerach 21, piasty novatec, szprychy 2,0-1,8-2,0. Drugi właściciel kół, waga całkiem niezła (są w galerii). Moja waga to około 85kg. Uzytkowane zarówno do jazdy po scieżkach do roboty jak i w terenie (czasem góry). Żadnych problemów z obręczami póki co nie miałem. W 8kę się nie zmieniły. Opony kendy karmy 2,0 trzymają się na obręczy bez problemu. Większy problem ze szprychami, od kwietnia 2 razy już poszła szprycha w tylnym kole (hamulce tarczowe slx 2x160mm, ciśnienie w oponach to 2,5-3,3 bar). W poprzedniej maszynie w kole z tyłu były szprychy 2,0 i problemów z nimi nie było (hamulce avid bb5). Pewnie problemem jest moja waga + tarczówki, ale też to, że koła przydałoby się elegancko wycentrować i równomiernie ponaciągać szprychy. Dodam, że na żadnych wypasionych kołach powyżej 1kzł to nie jeździłem i porównania nie mam.
Arni220 Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Podczepię się, Może mi doradzicie jakieś rozsądnie lekkie ale i wytrzymałe koła 26' pod sliki Kojaki 2.0 i 1.35 lub inne oponki o grubości 1.5. Moja waga to ok. 105kg, piasta pod tarczę, 6 śrub. Na oba koła chcę wydać ok. 700zł. Prosił bym o konkretne zestawy. I jeszcze jedno pytanie, obecnie mam piastę 525 Schimano, czy jeśli założę piastę innej firmy z mocowaniem tarczy tez na 6 śrub lub Center Lock to tarcza po założeniu koła w ramę wyjdzie dokładnie w tym samym miejscu co obecna tzn. będzie pasować do hamulca bez potrzeby jego regulacji? Znalazłem takie gotowce: http://www.hadronsport.com/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=2809 http://www.hadronsport.com/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=2751 Co o nich myślicie? Będą pasowały pod moją wagę i w opony od 1.35 do 2.0? Które lepsze?
rzymo Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Przydałby się ktoś kto jeszcze użytkuje Eq21 oprócz sirSanczo bo chyba one budzą najwięcej kontrowersji... Jak dla mnie to jedna podstawowa rzecz dyskwalifikuje tę obręcz - szerokość tylko 16mm. No chyba że ma współpracować z oponami szerokimi na 1.7-1.8", wtedy nie mam zastrzeżeń. Ostatnio zmieniałem koła, obręcze mają 24mm wewnątrz i dopiero teraz mogę powiedzieć, że jazda z niskim ciśnieniem (obecnie 1.3atm przód, 1.7atm tył) jest pewna i komfortowa - rower nie pływa, opona nie podwija się na zakrętach, do tego ma wyraźnie większą objętość niż na X317/XC717 i lepiej amortyzuje. Jak dla mnie wąska obręcz, szeroka opona i niskie ciśnienie to złe połączenie. Ale co kto lubi...
redrabbit Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Witam, mam koła zbudowane na DT revolution, Eq 21 i piastach XT koła pod tarcze i w sumie po miesiącu użytkowania jestem bardzo zadowolony... z piast . Ważę niewiele ponad 70 kg. Na te kółka założyłem race king 2.2 tył i nobby nic 2.25 przód i cóż zbyt pewnie się na nich nie czuję. Gdybym miał stanąć jeszcze raz przed wyborem obręczy to wybrałbym coś nieco cięższego, szerszego, droższego ale mocnego, bo teraz to ja się muszę za centrownicą rozglądać , jak ktoś lubi sobie w lesie poszaleć korzenie pozaliczać itp. to lepiej sobie odpuścić te obręcze, z resztą to co lekkie i tanie nie może być wytrzymałe. Po przeczytaniu tego wątku z bólem muszę się zgodzić z postami napisanymi przez użytkownika "nabial", ale żeby nie było że samo zło to wyszedł lekki set w przyzwoitej cenie i w sumie warto było spróbować pośmigać na lekkich kołach by zobaczyć ile to daje, różnica jest znaczna (wcześniej miałem rodi rawedge, piasty quando i parówki od sapima). Pzdr!
nabial Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Jak dla mnie to jedna podstawowa rzecz dyskwalifikuje tę obręcz - szerokość tylko 16mm. No chyba że ma współpracować z oponami szerokimi na 1.7-1.8", wtedy nie mam zastrzeżeń. Ostatnio zmieniałem koła, obręcze mają 24mm wewnątrz i dopiero teraz mogę powiedzieć, że jazda z niskim ciśnieniem (obecnie 1.3atm przód, 1.7atm tył) jest pewna i komfortowa - rower nie pływa, opona nie podwija się na zakrętach, do tego ma wyraźnie większą objętość niż na X317/XC717 i lepiej amortyzuje. nie osmieszaj sie, wystarczy, ze ja to zrobilem dla niektorych dostateczny jest fakt, ze opona wlazi i niechaj sie tego trzymaja
Koen Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Mam na oku taki komplet: -piasty xt 775 na centerlock -obręcze mavic xm719 disc 32h -szprychy dt comp -nyple mosiężne Da radę w cenie do 800, może do 900zł złożyć koła równie mocne i szerokie ale lżejsze? Co do piast to raczej chcę pozostać przy CL.
nabial Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 poczytaj o tych piastach, glownie tylnich...chlam jakich malo, poza tym ciezar -> novateki d711/712 i beda super kola
Koen Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Fajne te novateki, tylko dojdzie mi do nich 100-150zł na tarcze na 6 srub... A Dt 370 są coś warte? Czy to novateki z drogimi naklejkami? Co do xt to mam taką od 3 sezonów (ale na 36 szprych) i fakt - co jakiś czas pojawi się luz, natomiast z bębenkiem nie miałem żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.