ramir Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Witam - zgubiłem jedną ze śrubek mocujących wymienne części protektora podeszwy SRS. Czy ktoś wie gdzie można dokupić takie śrubki. Czy ma ktoś może dokładne wymiary tej śrubki. Oczywiście najlepiej byłoby żeby można taką śrubkę kupić w Leroy Merlin lub Castoramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Szukasz tego: http://www.motorcycle-superstore.com/1/4/421/10219/ITEM/Sidi-SRS-Sole-Replacement-Screws.aspx wykręć jedną i leć do sklepu z narzędziami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Tak - dokładnie o te śrubki mi chodzi. Obawiam się, że chłopaki z SIDI to cwaniaki i za 8 $ wymyślili patent którego w zwykłym sklepie nie będzie (np. długość o 1,5 mm będzie się różnic in + lub -, albo będzie nietypowa średnica gwintu). Jakby ktoś miał jakieś rozwiązania tańsze niż 8 $ - chętnie skorzystam Na razie przełożyłem śrubkę z jednego gniazda gdzie jest mniej potrzebna do tego gdzie mi zginęła a tam użyłem wkrętu-zaślepki zobaczymy jak długo wytrzyma ten patent. No i tak "na gorąco" - byłem w LeroyMerlin - szukałem przez pół godziny i takich śrubek nie znalazłem. Bardzo mało jest wkrętów do metalu (a taki jest to rodzaj "śrubki) tak krótkich (8 mm). Najbliżej były 12 mm oraz takie które mają inny łepek (płaski, stożkowy na zwykły wkrętak). Założyłem "to to" i zobaczę jak się sprawdzi. Na szczęście wraz z nowym protektorem otrzymujemy przy kupnie komplet śrubek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Wiesz... dłuższe śrubki można zeszlifować. Historia już nie raz pokazała, że śrubki które w sklepie rowerowym kosztują 5pln za sztukę można dostać w narzędziowym za 50 groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Znalazłem ciekawe rozwiązanie - komplet na jeden but 15 groszy (śrubki na wagę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.