Skocz do zawartości

[spodnie] na jesienne chłodne dni.

Zymelka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam spodni na jesienne chłodne dni.

W oko mi wpadły TAKIE SPODNIE

Czy ktoś miał z nimi styczność? Czy faktycznie jest tak że jak jest napisane na stronie że do ok 0*C można w nich jeżdzić? Jak z przewiewnością? Czy podczas wiatru mocno czuć zimno?

Jak nie te to jakie w kwocie do 150zł. +/-20zł ?

Mam jeszcze taką propozycje :

ACCENT FORTE http://allegro.pl/nowe-spodnie-accent-forte-l-okazja-i1210128702.html

I jeszcze jakie ochraniacze polecicie na buty shimano m-086 r. 45?

Bo już teraz przy 15*C jest w nich chłodno.

Jeśli chcesz na jesienne chłodne dni to polecam spodnie z windstoperem rogelli można mieć za 190 na allegro. Ja mam natomiast jakiejś firmy stantex i sprawują się bardzo dobrze o takie

szybalski mam pytanie odnośnie tych spodni "STANTEKS" mówisz że je posiadasz, możesz coś więcej nam o nich napisać?. w zeszłym roku miałem je kupić ale brakło funduszy aa w tym właśnie szukam spodni i bluzy cz też kurtki. Zastanawiam się czy lepsze by były te "STANTEKS" czy ROGELLI BIELLA. Jeszcze jedno jakie macie od tego bluzy czy też kurtki?? czekam na odpowiedź

pozdrawiam

z góry wielkie dzięki

to mój 2 sezon z rowerem wiec jestem dalej na etapie tego iż więcej potrzebuje niż posiadam dlatego zadaje tyle pytań<lol>

Co do kurtki to używam z TNF z gore-tex ma przedłużony tył oraz dużą kapuce że i w kasku mogę jeździć. Co do spodni w deszczu jeszcze w nich nie jeździłem natomiast jeździłem w nich zimą i spisywały się całkiem dobrze nie powiem CI teraz w jakich temperaturach to było ale wiatru nie przepuszczały. Co do materiału to musisz dobrze dobrać rozmiar bo bardzo mało się rozciągają prawie nic. Jeśli chodzi o te rogelli to nie mogę nic powiedzieć bo ich nie miałem. Poleciłem je ze względu na windstoper.

Co do kurtki to używam z TNF z gore-tex ma przedłużony tył oraz dużą kapuce że i w kasku mogę jeździć. Co do spodni w deszczu jeszcze w nich nie jeździłem natomiast jeździłem w nich zimą i spisywały się całkiem dobrze nie powiem CI teraz w jakich temperaturach to było ale wiatru nie przepuszczały. Co do materiału to musisz dobrze dobrać rozmiar bo bardzo mało się rozciągają prawie nic. Jeśli chodzi o te rogelli to nie mogę nic powiedzieć bo ich nie miałem. Poleciłem je ze względu na windstoper.

a jeździłeś w cieplejsze dni znaczy gdy temp. była np. do 15 C?? nie jest w tedy za ciepło??

aha jeszcze mógłbyś powiedzieć mi jaki Ty masz rozmiar tych spodni i ile masz wzrostu wagi itp.?? abym dobrał odpowiedni rozmiar dla siebie

a jeździłeś w cieplejsze dni znaczy gdy temp. była np. do 15 C?? nie jest w tedy za ciepło??

Tak jeździłem i nie było za ciepło oczywiście wentylacja pod pachami otwarta dla jeszcze lepszej cyrkulacji powietrza. Ta kurteczka jest bardzo cienka bo osobno jest do niej windstoper więc mogę używać tego jak chce jest sam wiatr ubieram windstoper jest cieplej ale leje to warstwę wierzchnią. A gdy zimno i leje to spinam to razem i zakładam ma jednak też minus cena około 1400 zł.

aha jeszcze mógłbyś powiedzieć mi jaki Ty masz rozmiar tych spodni i ile masz wzrostu wagi itp.?? abym dobrał odpowiedni rozmiar dla siebie

Ja mam rozmiar XL a wzrost 183cm. i na długość są ok problem mam jedynie troszeczkę z dupą bo moja waga to 64 kg. więc szczupły jestem i nic nie wyszło jest luźnawa nie opięta.

dzięki za pomoc. kupuje spodni bez membrany a jak mi będzie za zimno to będę się martwił w tedy. aa co do bluzki czy taka by była (http://allegro.pl/rogelli-carpi-bluza-ocieplana-koszulka-xl-hit-i1210508203.html) w sensie czy np ktoś ją ma albo mógł by polecić inna??

czekam na wasze rady

Ta bluza jest spoko ale nie uchroni Cię przed wiatrem. Polecam jednak coś z windstoperem. Tego rodzaju bluzy są trochę droższe ale chronią przed przewianiem co na rowerze nie jest trudne. np. coś takiego jeśli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy.

Ja zakładam na bluzę z długim rękawem kurtkę wiatrówkę.

Właśnie się dzisiaj zastanawiam czy lepsza nie była by bluza z membrana... Spodenki również mam bez membrany,

przyznam że zainteresowały mnie te długie spodnie Stanteks.

W tym tygodniu chce kupić ocieplacze Rogelli na buty SPD, może połaszczę się jeszcze kupić długie spodnie z membrana.

jest już naprawdę zimno wiec lepiej wydać trochę kasy na ubranie niż na lekarstwa pozdrawiam

Ekspozycja na niskie temperatury nie zwiększa ryzyka zachorowania.... :) Inaczej mieszkańcy zimnych miejsc powinni chorować częściej niż ciepłych, a wcale tak nie jest. Nawet doświadczenia temu zaprzeczają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...