Skocz do zawartości

[Kilka Części] DH

OneStep

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego czasu bardzo zawzięcie interesuję się Downhill'em i kompletuje rower do tego przeznacozny :).

Mam już:

Tylne koło( moge zmienic jesli kupie rame na 24')

Przednie koło

kasete

przerzutke sram x7 i manetke też tak samo

hamulce hydrauliczne tektro

kierownice hussfelta

mostek

stery

chwyty

korby hussfelta

suport /\

napinacz

pedały

mam rame i amortyzator ale chce się ich pozbyc, nie wazne jakie to są rzeczy. Po prostu chce się ich pozbyc.

No i sedno: Chce kupic rame ( myslalem o bighicie na początek i moze foxie dhx 5 albo vividzie, albo vani) amortyzator ( boxxer race,team | bomber 888)

Mam tylko kask, więc chce też kupic zbroje (nie pełną) ochraniacze na ręce, rekawice, ochraniacze na kolana ( moga byc z piszczelami). Najbardziej chce 661 ale może wy wiecie lepiej.

Przez zimę chce skompletowac chociaż 1/2 tych rzeczy. Tak żeby na nastepny sezon już móc jezdzic. Proszę o porady co kupic.

(latwa lista)

RAMA

DAMPER

AMORTYZATOR

ZBROJA

RECE

NOGI

REKAWICE

takie dodatkowe info i taka mała podpowiedź: nie zalezy mi na tym żeby rama,damper,amortyzator były nowe. Mogą byc używki, i głównie o nie mi chodzi.

moje propozycje

RAMA ( spec bighit fsr, < 2)

DAMPER (fox vani, dhx 3.0 5.0, rock shox vivid)

AMORTYZATOR (RS boxxer team,race | bomber 888)

Napisano

Rama : Big hit od 2003-2005 były koła 24' z tyłu , od 2006-2009 są już 26' .  Ramę kup najlepiej z DHX 5 lub 4 bo mają dobrą pracę  i prosty serwis .

Damper : DHX 4-5 , vivid nie , vannilia nie  , tylko DHX 4-5 .\

Amortyzator : Stricle DH tylko boxxer najlepiej team . 

Zbroja : Jak kto lubi , 661 ma dobre zbroje  : Vapor mi się spodobał  .

Ręce : Tylko RaceFace 

Nogi : RaceFace Rally DH ?

Rękawice : polecam Thory Core , wytrzymały więcej od rękawic kumpli . 

Napisano

no przeciez to sa nowe komponenty, wez pod uwage, ze za połowe ceny mozesz kupic coś używanego w dobrym stanie.

ps: nie napisales ile chcesz przeznaczyć na ten szczytny cel.

Napisano

Jesli to było do mnie: Masz racje, ale doskonale o tym wiem. Dlatego napisalem o tym pod koniec tematu...

Jesli to bylo do kolegi ktory dal linki: Prawda, powinien czytac uważnie, chyba ze troche niejasno się wyraziłem- to przepraszam.

Hmmm, jakby to ując. Ja w zasadzie nad ceną mysle dopiero jak mam cos kupic, ale postaram sie mniej wiecej tak powiedziec:

Rama: No ja w zasadzie chce Big Hit'a z 2006r. + wiec tyle ile mniej wiecej on chodzi

Damper: ? No pewnie 600 zł, bo tyle widzialem na allegro.

Amortyzator: No BOXXER chodzi tak od 1000-1500 zł

A o reszte, to już sobie poradzę jesli chodzi o kase, ważne żebyście mi podpowiedzieli (mowie teraz o elementach ochrony) co jest wygodne, lekkie, nie zsuwa się no i oczywiscie chroni.

Napisano
Dzieki, to teraz daj mi na to pieniadze...

WC 2010, "na pewno kupie"

Sorry za World Cup-a, moje niedopatrzenie.

Bardzo mało tych Boxxerów teraz, musisz trochę poczekać, po sezonie pojawi się ich więcej i po niższych cenach.

Napisałeś że Ci nie zależy na nówkach, a to jest różnica pomiędzy nie chcę...

Napisano

300lbs to twardość sprężyny , ale dobiera się to pod konkretne przełożenie  w ramie i damper . 300setka w BH będzie pod 60kg . W demo mam 450 i na moje 90kg jest idealne .

Rama dobra , dhx też . Planuj teraz amora . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...