thomsong Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, powoli przymierzam się do kupna nowego rowerku. Stary Giant Terrago z 1997 roku pomimo, iż świetnie się na nim jeździ rekreacyjnie, ale przy górkach i zjazdach brak tarczówek (teraz canti) i wysłużony amor napawają mnie czasem dreszczem emocji a po ostatnio pękniętej szprysze, pora na cos bardziej mocniejszego. Giant niestety ma ramę, w której siodło i kierownica jest na identycznej wysokości, co przy zjazdach jest mniej komfortowe. Niestety, dawno nie siedziałem w temacie, a od 13 lat trochę się pozmieniało Na pewno zależy mi, żeby rower posiadał na bardzo dobre hamulce (tarczówki hydrauliczne) i amor (ważę 76 kg, wzrost 177cm). Nie jestem na bieżąco, ale wolałbym jednak tym razem sprzęt innej firmy niż Giant - chociaż moje Terrago było bezawaryjne, może coś Kone, Cube, Merida? Co do terenu, to głównie ścieżki leśne ze zjazdami (ale nie jest to typowy downhill, raczej coś w granicach rozsądku), bite drogi, ale też z zacięciem na długie wycieczki rowerowe. Kiedyś szalałem zimą na zjazdach, może już starszy jestem i mniej odważny, ale chętnie też bym to powtórzył, dlatego teraz bardziej stawiam na mocniejsze hamulce. Nie muszą być to nowości, fajnie jak się trafi jakiś model zeszłoroczny lub starszy. I jak się uda to wszystko pogodzić, to żeby rama nie była biała Nie spieszy mi się z kupnem, do grudnia mam czas. Z góry dziękuję za pomoc i rady, Pozdrawiam, Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.