Skocz do zawartości

[bidon] Montaż na ramie nie wyposażonej w odpowiednie śruby

lc51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jest jakiś sposób aby zamontować bidon na ramie która jest nie wyposażona w specjalne śruby?? Nie chce montować ani na kierownicy ani pod siodełkiem. A poza tym to cześć bo to mój pierwszy post.

Napisano

Czasem przy dziecięcych bidonach dołączane są paski samozatrzaskowe(ja wolę mówić zippy), ale te biodniki mają pojemność 0,2-0,25l i są raczej nastawione na rowerki d 20", bo w nich zazwyczaj brakuje fabrycznie śrubek. Cięższy bidon i bardziej agresywna jazda prawdopodobnie będą powodować że zippy porysują ramę. Ale ostatecznie jest to jakieś rozwiązanie.

Napisano

Pytanie jest o ramy które nie posiadają przygotowanych gwintów na śruby do koszyczków na bidon, to montuje się w dokładnie to samo miejsce.

Edit:

Ok, z opisu wynika inaczej, ale gdzie w takim razie przykręcamy te dwie śruby?

Napisano

O to wielkie dzięki. niestety nie kupie tego bo do sklepu mam kupę km. a może ktoś mi kupi i wyślę. Ja bym zrobił przedpłatę.

Napisano

Witam.

Zamiast to kupować to zamontuj bidon za pomocą opaski samozaciskowej zwanej inaczej zipem.

Napisano

Dokladnie strapami przymocuj koszyk do ramy i gites. Zaplacisz za to 20 gr :icon_confused: Albo sa tez kos koszyki mocowane na sztyce albo strapami do sztycy tez mozna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...