Skocz do zawartości

[amortyzator[ Co mogę zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam w swoim rowerze NS CORE amorek Marzocchi 55 RS 2009 i gdy skacze z czegoś takiego http://www.pinkbike.com/photo/5561544/ to strasznie mi je dobija i moje nadgarstki odmawiaja posłuszeństwa czy można coś zrobić żeby były twardsze ? Powiem jeszcze ze w prawej goleni jest elastometr i sprężyna a w lewej tłumik .

Jeszcze jedno pytanie czy można je przerobić na tą wersje 160 mm skoku bo to jest 140 mm . ?

Napisano

żeby nadgarstki były twardsze można spożywać więcej preparatów witaminowo-mineralnych, ćwiczyć lub owinąć je bandażem elastycznym.

Napisano

proponowałbym najpierw poćwiczyć technikę. jako drugie sugerowałbym zadzwonić do gregorio i zapytać o zestawy sprężyn innej twardości. jesteś pewien że ten widelec ma elastomer? nie mówię, że to niemożliwe, ale marzocchi raczej nie stosuje ani nie stosowało tego materiału jako elementu amortyzacji.

Napisano

Jak skaczesz z czegos takiego, na taka podloze jak na zdjeciu widac, to zaden amor ci nie pomoze, a w "piatkach" na pewno nie ma elastomerow, chyba ze kupiles od kogos amor jakis tani z naklejkami marzocchi ;P

Napisano

Skacze na pochyłe a amor był w rowerze (NS CORE 2 nowy kupiony ) to co to jest jak nie elastometr ?

A nie wiecie czy mają one regulację powietrzem bo ja czegoś takiego nie widze a jakby było to nie ma problemu dopompuje i po klopocie .

Napisano

Marzocchi ma elastometry przykładem może być MZ-3 ,ale w 55 wątpię.

Aby zrobić go twardszego wymień olej na 10w i sprężyny na czarne.

Napisano

66 jak najmniej regulacji znaczy się żeby było tak jak w RCV bo więcej nie potrzebuje , to wole zbierać chyba . A ile mógłbym wziaść za moje 55 nie mają nawet 1 ryski na lagach kilka małych odprysków na dolnych i osłonka oryginalna na naklejkach jeszcze .

Napisano

66 RCV to 66 w nowym opakowaniu , a starym ssvf wcieleniu . Według mnie nie warto kupować tego . 

Za 55 mało weźmiesz , nie jest to amortyzator brany z chęcią , a najczęściej z przymusu .

Napisano

A jaki polecasz ? Amorek dajmy że uzbieram koło 1 tys. Domain fajny tylko nie wiem który jest dobry bo mają te oznaczenia numeryczne wiem że 302 lipa tak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...