Toluz Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam.Jestem nowym użytkownikiem na tym forum i prosiłbym by moje błędy były traktowane nie tak surowo.Chciałbym abyście mi polecili jakieś nie drogie,a mocne obręcze do 4x,Fr.Jeśli to coś pomoże ważę 55 kilo przy wzroscie 1.70.Na jedną obręcz mam do wydania 100 zł.I od razu zaznaczam że jest to maximum. Pozdrawiam.
Artursx1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Po 89 zł były nówki supry BH na wyprzedażach niedawno .
Toluz Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 A w jakim sklepie,bo naprawde nie moge znalesc ?
Artursx1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 O allegro słyszałeś ? ? ? Wpisujesz tam w magiczną wyszukiwarkę " Supra BH " , i twoim oczom ukazuje się coś takiego : http://allegro.pl/listing.php/search?string=supra+bh&from_showcat=1&category=16416&change_view=1 , dalej korzystasz , z niesamowitej opcji sortowania według ceny i sobie wybierasz " Supra BH " .... http://allegro.pl/alexrims-supra-bh-2-sztuki-i1203391814.html
Toluz Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki.Ale nie do końca potrzebny ten ironizm .
enduroriderPL Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Vuelta (Rodi) Dh bądź Fr. Są na rowerowy.com. Bardzo mocno, aczkolwiek cięzkie felgi. Ja od siebie polecam. W tej cenie nie do przebicia. Za kwotę, którą dysponujesz możesz sobie kupić komplet i zapas
Toluz Napisano 2 Września 2010 Autor Napisano 2 Września 2010 Hmm,no właśnie to chyba będzie najlepsze rozwiązanie.Dzięki ! Dobrze że się wstrzymałem z tymi Supra BH.
Artursx1 Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Może inaczej , jak długo już jeździsz ? Wagę masz niską , 4x to mega odlajtawianie roweru , gdzie obręcze po waga: 755 g są dużo za ciężkie . Rodi , kiedyś chyba jeszcze excalibury to mocne obręcze , nie koniecznie lekkie . Kolega jedna taką połamał . Obręcze są tanie ale wagi nie mają dobrej co de facto wpływa na przyspieszenie początkowe , czyli start z boxa w 4x gdzie trzeba się jak najszybciej wybić . Supra BH to bardzo lekka obręcz a zarazem bardzo mocna .
enduroriderPL Napisano 2 Września 2010 Napisano 2 Września 2010 Jeżeli autor wątku chciałby mieć profi koła do 4x to rozmawialibyśmy o innej kasie BTW: jak nauczy się na cięzkich kołach dobrze startować to na lekkich będzie bardzo szybki
Toluz Napisano 3 Września 2010 Autor Napisano 3 Września 2010 Jeżdżę od kwietnia tego roku.Ale właściwie codziennie jestem na torze 4x ,jeżdżę dość intensywnie, poza tym,lubię sobie czasem śmignąć DH dla nie popadania w rutynę Rzeczywiście kiedy spojrzałem na wagę obręczy Vuelta trochę mnie zbiło z tropu.A propo Excaliburów,mój kolega je ma.Są o 130 gramów cięższe od jego poprzednich obręczy.On jednak twierdzi że nie widzi dużej różnicy w jeździe.Sam już nie wiem co wybrać,Vueltę - tańszą a "trochę" cieższą, czy Supra BH - droższą a bardzo lekką i wytrzymalszą chyba...
enduroriderPL Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Powiem Ci tak, 130 gram to jest bardzo dużo ale jak pisałem wcześniej - jak nauczysz się na nich jeździć to na każdych nastepnych będzie Ci dużo lżej i przyjemniej. Ja jestem w stanie przeżyć dużą wagę bo chce mieć święty spokój z kołami. Zasugerowałem Ci te obręcze ponieważ są śmiesznie tanie i naprawde mocne. Decyzja jest Twoja a końcowa wytrzymałość kół to jakość zaplotu.
Artursx1 Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 Na ciężkich kołach jeździ się dobrze , jak się przyzwyczaisz to na lżejszych poczujesz różnicę . Lekkie koła są do ścigania się , jeśli bawisz się na razie z kolagami , i nie zamierzasz startować PP w 4x to cięższe koła nic Ci nie zaszkodzą . Twoje waga jest bardzo mała , możesz nawet dać sobie obręcze do ostrego XC lub enduro , ważny jest dobry zaplot .
PoleK Napisano 3 Września 2010 Napisano 3 Września 2010 on wazy 55kg, niech wpakuje fortresa, albo raidera i tyle. ile masz lat? przybywa Ci ostatnio wagi szybko? myslisz ze duzo jeszcze przytyjesz/urosniesz?
enduroriderPL Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 on wazy 55kg, niech wpakuje fortresa, albo raidera i tyle. ile masz lat? przybywa Ci ostatnio wagi szybko? myslisz ze duzo jeszcze przytyjesz/urosniesz? Podstawowa kwestia to umiejności oraz intesywność katowania. Jeżeli jeżdzi dużo a zdarzają się niedoloty etc. to jaki jest sens walki o niższą wagę kół?
Toluz Napisano 4 Września 2010 Autor Napisano 4 Września 2010 Sorry że nie odpowiadałem , ale dodałem wczoraj odpowiedź i wygląda chyba na to że admin/mod ją usunął,byłem przekonany że odpowiedziałem wszystkim No więc tak: Mam 14 lat, 172 cm wzrostu i obręcze będę katował dość mocno.Często zdarzają się niedoloty,gleby itd itp.Poza tym jeszcze kilka rockgardenów na traskach DH też przejade. EDIT: Enduro Riderze link do Twojej stronki pod Twoimi postami nie działa- Firefox nie odnajduje serwera (bynajmniej u mnie)
PoleK Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 nie chodzi o zbijanie wagi, ale fortress to mocna obrecz, i nie widze powodu by pakowac cos ciezszego... ja ufam tej obreczy a waze 85kg;)
enduroriderPL Napisano 6 Września 2010 Napisano 6 Września 2010 nie chodzi o zbijanie wagi, ale fortress to mocna obrecz, i nie widze powodu by pakowac cos ciezszego... ja ufam tej obreczy a waze 85kg;) No to ja już bym jej nie zufał Od siebie mogę polecić coś o czym naprawdę wiem, że duuuzo wytrzyma a fotressa nie miałem więc nie jestem w stanie skonfrontowac tych obręczy.
Toluz Napisano 9 Września 2010 Autor Napisano 9 Września 2010 Dzięki wszystkim za porady.Vuelta Dh zamówione Temat do zamknięcia.
PoleK Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 No to ja już bym jej nie zufał Od siebie mogę polecić coś o czym naprawdę wiem, że duuuzo wytrzyma a fotressa nie miałem więc nie jestem w stanie skonfrontowac tych obręczy. po tym jak przydziobaczylem przodem, i moja sigma sie skrecila na polkach, wbilem ja do konca i zrobilem OTB, a felga jak przed tak po, prosciutka, ufam jej;) na tyl tez bym ja wsadzil chetnie, ale nie chce kasy wydawac. a co do vuelty, to mocna moze i jest, ale ciezka tez;) milej jazdy.
enduroriderPL Napisano 11 Września 2010 Napisano 11 Września 2010 PoleK dobre Wydaje mi się, że koło zostało uratowane przez obrót półki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.