Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam! Jestem nowy na forum więc jeśli robię coś źle to proszę mi po prostu powiedzieć a nie jechać po mnie. Dobra ale do konkretów. Dzisiaj kumpel mi zaproponował kupno nakładki na wentyl w takim stylu jak tu na przykładzie http://allegro.pl/ze...1198666673.html tylko, że podczas jazdy wyświetla się napis "Good Luck". Problem jest następujący. Jest to nakładka na wentyl samochodowy a ja posiadam rowerowy i tu moje pytanie. Czy istnieją jakieś przejściówki z rowerowego na samochodowy czy coś w tym stylu? Proszę o jak najszybszą odpowiedź! Pozdrawiam!
Mod Team safian Napisano 30 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2010 Zmień dętki, wentyle Dunlopa są już na wymarciu Dętki ze schraderem (samochodowym) kosztują w decathlonie 10zł/2szt
Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 proszę nie piszcie takich postów. wymieniałem dętki 3 dni temu i niestety mam zawór rowerowy. nic nie poradzę a nie chce mi się znowu zmieniać dętek. da rade coś zrobić z tego co mam?
Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 nie ma żadnych nakrętek na wentyl rowerowy, który zmienia na samochodowy? ;<< a może ktoś by miał pomysł jak można to dobrze zamontować bez zmiany wentylków czy coś?
twix09 Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Przepraszam za offtopic, ale w jaki sposób za pomocą jednej diody wyświetli Ci się napis?
Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 nie wiem jak to było ale widziałem dziś to. przepraszam troszkę zmyliłem tym linkiem. to było dłuższe niż dioda ale podałem link do tego bo takie wejście i po prostu chciałem się dowiedzieć.
BUBUs Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Istnieją przejściówki na wentyl. Idź do rowerowego i poproś o reduktor z wentyla rowerowego na samochodowy - kosztuje kilka złotych.
Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 dzięki a jeszcze pytanko. czy można spokojnie jeździć z tym reduktorem? bo widziałem na jakimś forum, że gość pokazywał te nakładki ale mówił, że tylko do pompowania.
gruber69 Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Przejściówka służy do pompowania ale może się sprawdzić w twojej sytuacji. Ważne, żeby przejściówki miały gumowy oring, żeby się tak łatwo nie odkręcały. Jak dla mnie lepiej kupić dętki. Będzie solidniej i do tego pewnie taniej.
Mod Team safian Napisano 30 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2010 Chyba, że przejściówka będzie otwierała zaworek, to nie da rady, aczkolwiek nie widziałem nigdy takiej przejściówki, więc nie wiem jak w tym wypadku.
Onomatopeja Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 myślę, że nie taniej. u mnie dętki kosztują ok. 10 zł za jedną. przejściówki jakieś 3zł za jedną. mówisz, że dobrze jak gumowy oring hmmm a co sądzicie o tych? http://allegro.pl/reduktor-zawor-rowerowy-na-samochodowy-detka-i1200876382.html lub http://allegro.pl/reduktor-adapter-z-wentyla-av-na-dv-i1181415257.html ??
Mod Team safian Napisano 30 Sierpnia 2010 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2010 Pierwszy dobry, drugi zły
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.