zizbit Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, Po remoncie mojego Single'a i kilku jazdach postanowiłem wymienić kierownicę z "jaskółki" na "baranka". Rower ma otrzymać także nowe Cantilevery. Dodam, że nigdy nie miałem do czynienia z tym typem kiery. Jakie wymagania? - cena do 100zł razem z owijką - z racji montażu hamulców przydałaby się kompletna kiera z klamko-manetkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 po co ci klamkoMANETKI w singlu? http://allegro.pl/klamki-tektro-r200-i1206394850.html tu masz klamki. o kierze poczytaj sobie na forumszosowe.org, chociaż na singla do miasta to nie musi być superlekka i sztywna. średnica mocowania też jest ważna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zizbit Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 średnica mocowania z tego co wiem to 31,8mm czy jakoś tak. A oto fotka tegoż Single'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrgdula Napisano 5 Października 2010 Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Baranek jest dobry ale jeśli rama nie jest zbyt długa. Nie wiem ile masz wzrostu - ale wydaje mi się, że rama Twojego singla jest dość długa (oceniam tak po proporcjach) i może się okazać, że będziesz bardzo wyciągnięty do przodu. Można to w pewnym stopniu zniwelować krótkim mostkiem ale widzę, że Twój jest już chyba najkrótszy z możliwych. Na próbę możesz spróbować obrócić tą kierownicę, którą masz o 180 stopni i sprawdzić jak Ci się będzie siedziało z rękami ~15cm przed osią rury sterowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walter Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Mam taką samą kiere tylko do góry nogami i lekko przyciętą. Jeździ się całkiem wygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.