Tonn3k Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Po wczorajszej glebie(centralnie w drzewo), mam problem z moją ramą. Została wykrzywiona na dolnej misce sterów, tak że lata dolna miska. Czy próbować młotkiem prostować? Z boku wygląda jakby się naciągneła ta rura co wchodzą stery. Gdy dokręce mocno mostek to prawie nie można skręcać, a jak delikatnie poluźnie to amortyzatora lata jakby nie był przykręcony. Macie na to jakiś sposób? Z góry dziękuje za pomoc:)
ugupu Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 Obawiam się, że nadszedł czas pożegnania się z tą ramą...
Tonn3k Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Napisano 31 Sierpnia 2010 Zrobiłem tak, ściągnąłem dolną miske sterów i dołożyłem do imadła i ścisnąłem gdzieś 2-3mm. Tak jabky wszystko wróciło do normy. Co prawda stery lekko weszły ale za to nie da rady ręką wyciągnąć. Mam nadzieje że wszystko będzie w pożądku. Dziękuje za pomoc i odpowiedzi
ugupu Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 Gratuluję pomysłu. Skoro samochody można naprawiać drutem to i aluminiową ramę w imadle. Mam nadzieję, że do szpitala blisko.
Lollex Napisano 31 Sierpnia 2010 Napisano 31 Sierpnia 2010 wszystko to na pewno nie bedzie w pozadku. Predzej czy pozniej i tak sie rozleci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.