tomke1 Napisano 28 Września 2010 Napisano 28 Września 2010 Czy dobrze zrozumiałam, trzeba odkręcić koło od roweru, zmienić zacisk na ten od trenażera i potem założyć rower z tym zaciskiem na trenażer? Dokładnie. Odkręcasz zacisk jaki masz obecnie, koła ściągać z roweru nie musisz, wymieniasz tylko zacisk i z nowym wkładasz do trenażera. Aha Tacx daje rady także z niektórymi zaciskami Shimano, sam miałem kiedyś piasty M475 i jeździłem na zacisku Shimano, ale już Deore2010 nie wejdzie.
Bolis Napisano 22 Października 2010 Napisano 22 Października 2010 Taka mała rada dla bikerów mieszkających w bloku. Odpowiednia opona do trenażera to podstawa żeby trenażer pracował ciszej! Wiem że mata kosztuje szalone pieniądze ale też wygłusza hałas i drgania na podłogę! Podstawka pod koło super rzecz bo koło jest unieruchomione i nie kręci się jak w przypadku gdy jest na książkach. Nie miałem odpowiedniej opony i zamiast maty używałem karimaty przy czym trenażer pracował głośniej i ślizgał się po panelach przy jednoczesnym stukaniu w kaloryfer sąsiadów bo bardzo im za GŁOŚNO!
nieborak Napisano 22 Października 2010 Napisano 22 Października 2010 Można dać takie coś żeby się karimata nie ślizgała.
spootnick Napisano 22 Października 2010 Napisano 22 Października 2010 Ja używam czegoś takiego. Kupiłem też w Decathlon ze dwa lata temu i ma inny kolor, ale chyba to samo. Używałem na panelach, rower się nic nie ślizgał i przy okazji pot nie moczył podłogi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.