Skocz do zawartości

[Trenażer]Co wybrać?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy dobrze zrozumiałam, trzeba odkręcić koło od roweru, zmienić zacisk na ten od trenażera i potem założyć rower z tym zaciskiem na trenażer?

Dokładnie. Odkręcasz zacisk jaki masz obecnie, koła ściągać z roweru nie musisz, wymieniasz tylko zacisk i z nowym wkładasz do trenażera.

Aha Tacx daje rady także z niektórymi zaciskami Shimano, sam miałem kiedyś piasty M475 i jeździłem na zacisku Shimano, ale już Deore2010 nie wejdzie.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Taka mała rada dla bikerów mieszkających w bloku. Odpowiednia opona do trenażera to podstawa żeby trenażer pracował ciszej! Wiem że mata kosztuje szalone pieniądze ale też wygłusza hałas i drgania na podłogę! Podstawka pod koło super rzecz bo koło jest unieruchomione i nie kręci się jak w przypadku gdy jest na książkach. Nie miałem odpowiedniej opony i zamiast maty używałem karimaty przy czym trenażer pracował głośniej i ślizgał się po panelach przy jednoczesnym stukaniu w kaloryfer sąsiadów bo bardzo im za GŁOŚNO!

Napisano

Ja używam czegoś takiego. Kupiłem też w Decathlon ze dwa lata temu i ma inny kolor, ale chyba to samo. Używałem na panelach, rower się nic nie ślizgał i przy okazji pot nie moczył podłogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...