kubaszwiecLBK Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 rower kupił mój dziadek w 73 oddał go mojemu pradziadkowi a teraz mam go ja.większość części oryginalne. Wstawiam zdjęcie teraz i później wstawie po odrestaurowaniu.A tak poza tym to jaki to moze być producent i model?Od czego zacząć prace nad nim(chce zostawić jak najwięcej oryginalnych części)i sorka za jakość ale zdjecia robione telefonem
borowka Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 oldschool w pełnym wydaniu ja bym zaczął od usunięcia rdzy
kubaszwiecLBK Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Napisano 30 Sierpnia 2010 Tak wiem,dzisiaj jade kupi pedały czyszcze go i zobaczymy co dalej.A i zapomniałem że rower ma sprawne hamulce opony i detki oryginalne,powietrza w nich nie było wczoraj napompowałem i trzymają powietrze!a rower przebieg ma dduużzyy pozdro!
kavillock Napisano 30 Sierpnia 2010 Napisano 30 Sierpnia 2010 fajny rower, gdzieś w magazynie taki sam mam chyba, ze siodełkiem skórzanym, powodzenia życzę i od razu mówię że tanio nie będzie
kubaszwiecLBK Napisano 10 Września 2010 Autor Napisano 10 Września 2010 Sorry że tak długo się nie odzywałem ale nie miałem czasu:( Rower sprawny,jezdzi się przyjemnie,jak na razie tylko ok.50 zł włozyłem więc nie jest źle,a jak zdjąłem tylne koło to 13 szprych wypadło;),dałem do uzupełnienia i jest supcio,jak już będę miał upragnione części w hexagonie to znajdzie się kasa na błotniki i w sklepie lakierniczym widziałem lakier do samochodów za 17 zł to wtedy kupie taki cóś i odmaluję ramę pozdro!
Loki997 Napisano 10 Września 2010 Napisano 10 Września 2010 Ja bym go nie malował tylko odczyścił ze rdzy, rozebrać wszystko i przesmarować od nowa, a oryginalne części do niego kupisz na allegro. Jak go odmalujesz to straci na wartości tej $$ a najbardziej na "duchowej". Sam posiadam ukraine z 1972 roku i jedyne co ma nie oryginalne to dętki bo sparciały. Przyjemność z jazdy tym rowerkiem całkiem inna niż na współczesnych "plastikach"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.