Skocz do zawartości

[rower]Staruszek z 74

kubaszwiecLBK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

rower kupił mój dziadek w 73 oddał go mojemu pradziadkowi a teraz mam go ja.większość części oryginalne. Wstawiam zdjęcie teraz i później wstawie po odrestaurowaniu.A tak poza tym to jaki to moze być producent i model?Od czego zacząć prace nad nim(chce zostawić jak najwięcej oryginalnych części)i sorka za jakość ale zdjecia robione telefonem

post-133154-1283106262,01_thumb.jpg

Napisano

Tak wiem,dzisiaj jade kupi pedały czyszcze go i zobaczymy co dalej.A i zapomniałem że rower ma sprawne hamulce opony i detki oryginalne,powietrza w nich nie było wczoraj napompowałem i trzymają powietrze!a rower przebieg ma dduużzyy

pozdro!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sorry że tak długo się nie odzywałem ale nie miałem czasu:(

Rower sprawny,jezdzi się przyjemnie,jak na razie tylko ok.50 zł włozyłem więc nie jest źle,a jak zdjąłem tylne koło to 13 szprych wypadło;),dałem do uzupełnienia i jest supcio,jak już będę miał upragnione części w hexagonie to znajdzie się kasa na błotniki i w sklepie lakierniczym widziałem lakier do samochodów za 17 zł to wtedy kupie taki cóś i odmaluję ramę

pozdro!

Napisano

Ja bym go nie malował tylko odczyścił ze rdzy, rozebrać wszystko i przesmarować od nowa, a oryginalne części do niego kupisz na allegro.

Jak go odmalujesz to straci na wartości tej $$ a najbardziej na "duchowej".

Sam posiadam ukraine z 1972 roku i jedyne co ma nie oryginalne to dętki bo sparciały.

Przyjemność z jazdy tym rowerkiem całkiem inna niż na współczesnych "plastikach"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...