wowo8 Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam.Posiadam problem z luzującymi się szprychami.Trenuje street czyli wysokie bunny hopy i liczne 180-ki.Prawie po każdej jeździe muszę dokręcać szprychy ponieważ bardzo się luzują.Jak temu zaradzić ponieważ jak tak dalej pójdzie to te szprychy powypadają. sprzęt: obręcz-ns fundamental piasta-novatec single speed szprychy-dt champion
cebul08 Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Rozwiązanie na pozór wydaje się proste - wystarczy ustawić właściwe naprężenie szprych. Niestety jeśli nie masz doświadczenia i odpowiednich warunków jest to niemal niewykonalne. Pozostaje Ci, w moim przekonaniu, zaniesienie kół do fachowca. Tylko proszę Cię, nie idź z nimi do pierwszego lepszego serwisu, bo będziesz żałował wydanej kasy. Dowiedz się najpierw, kto w Twoim mieście robi to dobrze, bo wbrew pozorom zbudować mocne koło nie jest tak łatwo jak się niektórym wydaje, a o specjalistę z prawdziwego zdarzenia naprawdę trudno. A tak na marginesie. Sam składałeś sobie te kółka? Bo chyba nie są one seryjnie montowane w Zone Two.
wowo8 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Napisano 29 Sierpnia 2010 Sory za wprowadzenie w błąd ale tego roweru już dawno nie ma.A koła składane były w serwisie z tego co wiem znają się tam na tym ale niestety luzy są.
cebul08 Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Skoro powstały luzy to znaczy, że się jednak nie znają. Zakładam, iż przed poluzowaniem się szprych nic przy nich nie majsterkowałeś.
wowo8 Napisano 29 Sierpnia 2010 Autor Napisano 29 Sierpnia 2010 Pewnie że nie nie miałem powodu koło było proste ale ostatno je dokręcam bo by mi powypadały.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.