Wafel Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Niestety muszę rozczarować autora tematu. Rozmawiałem jakiś czas temu z przedstawicielem mudserwisu i... Hexagona z Axonem nie mają w rozmiarze 19" (nie wiem dlaczego na stronie jest napisane co innego), ale mogą skołować rozmiar 21" z jednodniowym poślizgiem. A co powiesz na to? Napęd i hamulce lepsze, ale amortyzator (od Axona) słabszy. No i mają rozmiar 19" (czyli 48 cm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Wafel geometria roweru tego co podałeś jest tragiczna do jazdy takiej jak przedstawia aVee także ja bym mu odradzał kupować ten rower. Poszukaj Hexagona albo tu masz też dobry rowerek: http://allegro.pl/kross-level-a2-dsc-wyprzedaz-lublin-i1205943666.html Rama oczywiście 19 calowa ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Na jakiej podstawie uważasz, że geometria jest "tragiczna"? Osobiście siedziałem na tym rowerze i wg. mnie jest bardzo wygodny. Oczywiście kwestia wygody na rowerze to zawsze dość subiektywna opinia, ale aVee zawsze może pojechać do jakiegoś Intersportu w W-wie (nie wiem ile jest kilometrów z Otwocka do Warszawy, ale chyba nie bardzo wiele), przymierzyć się do tego roweru i stwierdzić czy taka rama mu odpowiada, czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Wafel geometria roweru tego co podałeś jest tragiczna do jazdy takiej jak przedstawia aVee także ja bym mu odradzał kupować ten rower. Poszukaj Hexagona albo tu masz też dobry rowerek: http://allegro.pl/kross-level-a2-dsc-wyprzedaz-lublin-i1205943666.html Rama oczywiście 19 calowa ;] pozdrawiam Chłopaki co myślicie o tym co zaoferował ziemian ??? Lepszy od Rower Kross Hexagon V6 AXON?? Jestem zielony polegam tylko na was , gdyby nie wasza krytyka mojego pierwszego wyboru to pewnie juz bym go zamówił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Hexagon z axonem to najlepszy wybór, level a2 to to samo tylko z gorszym amorem. Mimo wszysto ustawil bym sie na hexagona bo axon to o wiele lepszy amor od tego xct czy xcma. Jeżeli jednak nie da rady kupic hexagona z axonem to bierz levela a2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unibikerka Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Dla mnie jako kobiety jeżdżącej od X lat, kupowanie sprzęciora na odległość to jakaś kompletna abstrakcja:) Zaryzykowałabym tylko w jednym wypadku: jeśli już miałam styczność z tym modelem w realu, rekomendacja kumpla/sklepu/forumowiczów też by mi nie starczyła, co komuś idealnie ,,leży" niekoniecznie będzie pasować drugiemu. Wyselekcjonowałabym najpierw markę/modele pod kątem użytkowania ,jakości osprzętu i zasobności portfela:) po czym skupiłabym się ,,góra" na 3- 2 modelach i OSOBIŚCIE JE PRZETESTOWAŁA czy to je TO. ale może to tylko moja przypadłość- cholerna praktyczność. Sorki, że może robię antyreklamę dla shopów netowych, ale ja zła kobieta jestem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aVee Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Chłopaki kasa już jest tylko powiedzcie mi które hamulce są lepsze 1.D-Brake tarczowe Tektro I/O (zamontowane w Kross Hexagon V6 ) 2.Tektro Auriga Comp 160mm Hydrauliczne (zamontowane w kross level 2 DSC ) ? i który rower lepszy (na hamulcach mi zalezy ) wypowie się ktoś w tym temacie , może jacyś użytkownicy owych hamulców ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Posiadam KROSSa A2 XT 2009 i hamulce Tektro Auriga Comp 160mm hydrauliczne są zdecydowanie lepsze od tych v-brake zamontowanych w Hexagonie V6 także ja bym na twoim miejscu brał A2. Hamulce chodzą jak żylety. Pojechałem raz na dość stromy i długi zjazd i przepaliłem klocki i tarcze i są teraz naprawdę jak żylety. Tu link do roweru: http://allegro.pl/kross-level-a2-dsc-wyprzedaz-lublin-i1205943666.html Co prawda nie jest to XT bo tu masz XT :http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-suntour-wawa-i1211352176.html Ale rower naprawdę godny polecenia. A przerzutki kiedyś możesz wymienić jak będziesz miał coś kasy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aVee Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam Posiadam KROSSa A2 XT 2009 i hamulce Tektro Auriga Comp 160mm hydrauliczne są zdecydowanie lepsze od tych v-brake zamontowanych w Hexagonie V6 także ja bym na twoim miejscu brał A2. Hamulce chodzą jak żylety. Pojechałem raz na dość stromy i długi zjazd i przepaliłem klocki i tarcze i są teraz naprawdę jak żylety. Tu link do roweru: http://allegro.pl/kross-level-a2-dsc-wyprzedaz-lublin-i1205943666.html Co prawda nie jest to XT bo tu masz XT :http://allegro.pl/kross-level-a2-17-deore-xt-suntour-wawa-i1211352176.html Ale rower naprawdę godny polecenia. A przerzutki kiedyś możesz wymienić jak będziesz miał coś kasy. pozdrawiam Czyli mówisz że haxogen ma słabsze przerzutki ?? Właśnie mi zależy na hamulcach bardzo i na przerzutkach amor nie musi byc wyczesany w kosmos ale ten w a2 chyba tez nie jest dużo gorszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Hexagon z Axonem ma gorszą tylną przerzutkę(przód też gorszy), gorsze ma manetki i kasetę no i oczywiście hamulce, jedyne co ma lepsze to amor. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.