Skocz do zawartości

[do 1300] Rower do jazdy nie do lasu

aVee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześc mam nadzieje , że znajdzie się chętny do pomocy. Mam 17 lat ,183 cm wzrostu i 78 kg . Planuje zakup roweru do jazdy po mieście i czasem do lasu (bez żadnych skoków czy ekstremalnych zjazdów ) Na moje cacko mam około 1300 zł .. dokładnie dowiem się w środę. Czasem lubie sie powygłupiac (czyt* poszalec pedałując ile fabryka dała <evil>) Interesują mnie rowery z amortyzatorem tylko z przodu inne odpadaja . stawiam gł na osprzęt bo extremalnie wytrzymała rama nie zda egzaminu w moim wypadku .Rozmyślam nad rowerami typu

ROWER MTB NORTHTEC HALCYON DB

halcyonnavy09copyjpg.jpg

Liczba biegów : 21

Rama : ALUMINIOWA 6061 ,wysokość ramy: 22"

Widelec : SUNTOUR SF9-XCT V2

Przerzutka przód : SHIMANO FD-C050

Przerzutka tył : SHIMANO RD-M310 ALTUS

Manetki : SHIMANO ST-EF602

Kaseta : SHIMANO MF-TZ31

Hamulce : Tarczowe mechaniczne PROMAX DC-320F 160 mm

Mechanizm korbowy : SHIMANO CW9-XCC

Piasty : TRILOGY LOGO ALUMINIOWE

Obręcze : Trilogy Aluminiowe,podwójnie wzmacniane

Opony : KENDA 26"x2.10

Siodełko : Trilogy z logiem Northtec

Kierownica : Trilogy

Stery : kierownicy Neco Zintegrowane

Waga : DB 14,7 kg

I kilka pytań :

1. Czy rama 22 przy moim wzroście to nie przesada??

2. Czy to prawda co mówią na temat Hamulców PROMAX ?? (Nie odbijaja , częste rozregulowywanie sie )

3. Czy oni przysyłają rowery wyregulowane czy trzeba we własnym zakresie to zrobic??

Prosze nie usuwac tematu dużo serca tu włożyłem( prosze powiedziec co źle szybko poprawię ) z góry dziękuje i dodam , że mi bardzo zależy

Napisano

Nie warto, nie za 1300zł. Ten Hexagon to dobre rozwiązanie, ale 17" będzie zbyt mały. Tutaj mają także 19": Mudserwi

@down W tym Hexie siedzi akurat Acera :) ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca.

Napisano

kurde posta napisalem 1szy :) ale za dlugo edytowalem. Wybór masz jak na razie jednomyslny, osprzet alivio, korba kiszka troche ale za to amor ponad przecietny.

Napisano

kurde posta napisalem 1szy :P ale za dlugo edytowalem. Wybór masz jak na razie jednomyslny, osprzet alivio, korba kiszka troche ale za to amor ponad przecietny.

na zdjeciu xct a w opisie axon :)

Napisano

Bo to jest zwykła wersja. Porównaj sobie AXON S-RL z XCT. AXON jest z blokadą skoku i jest powietrzny. XCT ma zwykłą sprężyne nie ma blokady skoku ani tłumienia. Więc warto dopłacić to sto złociszy. I jeszcze korba lepsza.

Napisano

Nie warto, nie za 1300zł. Ten Hexagon to dobre rozwiązanie, ale 17" będzie zbyt mały. Tutaj mają także 19": Mudserwi

@down W tym Hexie siedzi akurat Acera :) ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca.

Bardzo podoba mi się ten właśnie rower fajny design (czy jak sie to pisze ) i czytałem opinie że ,, jak za tą kase to rower warty swojej ceny " a to przeciez bedzie rower do kolegi/sklepu/na wycieczke/ do lasu (low sk trudnosci )

no ale ,,17" to za mała dla mnie bez 2 zdań ..

/e Dzieki za link teraz tylko jak to zamówic :P

Napisano

Tu jest 19"

mudserwis

Tam jest taki przycisk "Kupuję"

no dobra wszystko okej tylko , ktoś miał stycznośc z tym sklepem ?? i on jest z krakowa a ja mieszka 30 km od warszawy . chłopaki prosze się nie denerwowac jestem nowy trochę cierpliowści ... Pisze że przy zakupie powyzej 700 zł koszty przesyłki pokrywaja oni (nawet jesli jest z krakowa :):D ) ?? przy odbiorze ile trzeba wtedy zapłacic

Napisano

Wielu użytkowników tego forum zakupiło w tym sklepie rowery. Nie masz się o co martwić. Wysyłka kurierem, przy zamówieniu powyżej 700zł za darmo. W domu jedyne co będziesz musiał przykręcić to pedały, obrócić kierownicę i zapewne założyć koła.

Płacisz tylko za rower.

Napisano

Nie kupowałem jeszcze w tym sklepie ale myślę że tam przy zakupie jest opcja czy przelewasz pieniądze na konto sklepu czy płacisz przy odbiorze.

Napisano

Wielu użytkowników tego forum zakupiło w tym sklepie rowery. Nie masz się o co martwić. Wysyłka kurierem, przy zamówieniu powyżej 700zł za darmo. W domu jedyne co będziesz musiał przykręcić to pedały, obrócić kierownicę i zapewne założyć koła.  

Płacisz tylko za rower.

Dziękuje serdecznie pomogłeś mi najbardziej :)

@down W tym Hexie siedzi akurat Acera :P ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca.

Hmmm znalazłem ,19" w kolorze który mi się zdecydowanie bardziej podoba .

***.123rowery.pl (edytowałem wiadomo po co )

i tutaj pytanie czy ktoś mial stycznośc z tym sklepem ??

Napisano

Witam

Ja miałem styczność tzn kupował mój kumpel rowerek konkretnie KROSS A8 i wszystko w jak najlepszym porządku.

Wysyłka kurierem, przed zapłatą sobie wszystko obejrzał, także w sumie polecam.

pozdrawiam

Napisano

Witam

Ja miałem styczność tzn kupował mój kumpel rowerek konkretnie KROSS A8 i wszystko w jak najlepszym porządku.

Wysyłka kurierem, przed zapłatą sobie wszystko obejrzał, także w sumie polecam.

pozdrawiam

to może niech każdy napisze jakich sklepów unikac i dlaczego . bo caly dzien siedze i szukam mojego ,,jedynego unikatowego roweru " wiec sporo sklepów przeglądam

Napisano

Kupuj w mudserwis - z lepszą obsługą jeszcze nigdy się nie spotkałem. Rower za darmo przyjedzie w kartonie prosto do Twoich drzwi, dostaniesz podbitą gwarancję, i paragon, czyli wszystko tak jak powinno być. Przykręcasz przednie koło, prostujesz kierownice, pompujesz dętki i jedziesz! Nawet przerzutki i hamulce masz od razu wyregulowane perfekcyjnie :) (po prawdzie to nie wiem czy to z fabryki tak jedzie czy zasługa sklepu)

Bierz w sklepie mudserwis.com i nie bój się że gdziekolwiek zostaniesz okantowany ;)

Btw. przygotuj dobre nożyczki na walkę z zipami, i pianką którymi zabezpieczony jest rower :)

Napisano

Witam,

Potwierdzam słowa przedmówców "mudserwis" godny polecenia.

Sprzedawca cierpliwie odpisywał na moje pytania. Otrzymałem ciekawe gratisy.

Transakcja szybka i sprawna. Komplet dokumentów do roweru, wszystko podbite i aktualne.

Nie zastanawiaj się tylko korzystaj z ich oferty.

Pozdro

Napisano

Witam,

Potwierdzam słowa przedmówców "mudserwis" godny polecenia.

Sprzedawca cierpliwie odpisywał na moje pytania. Otrzymałem ciekawe gratisy.

Transakcja szybka i sprawna. Komplet dokumentów do roweru, wszystko podbite i aktualne.

Nie zastanawiaj się tylko korzystaj z ich oferty.

Pozdro

widzę , że ,,mudserwis" uzyskał wasz szacunek (dzieki za info )

ale też chciałbym dowiedziec się których sklepów unikac

Napisano

Kupuj w mudserwis - z lepszą obsługą jeszcze nigdy się nie spotkałem. Rower za darmo przyjedzie w kartonie prosto do Twoich drzwi, dostaniesz podbitą gwarancję, i paragon, czyli wszystko tak jak powinno być. Przykręcasz przednie koło, prostujesz kierownice, pompujesz dętki i jedziesz! Nawet przerzutki i hamulce masz od razu wyregulowane perfekcyjnie :icon_mrgreen: (po prawdzie to nie wiem czy to z fabryki tak jedzie czy zasługa sklepu)

Też polecam mudserwis, ale tak jak kolega opisał że rower już poskładany wyregulowany itp to jest w każdym sklepie który się szanuje i szanuje innych klientów także to nie jest jakiś jedynak ;]

pozdrawiam

Napisano

W Mudserwisie rama 19" ma kolor srebrny.

Hmmm znalazłem ,19" w kolorze który mi się zdecydowanie bardziej podoba .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...