aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Cześc mam nadzieje , że znajdzie się chętny do pomocy. Mam 17 lat ,183 cm wzrostu i 78 kg . Planuje zakup roweru do jazdy po mieście i czasem do lasu (bez żadnych skoków czy ekstremalnych zjazdów ) Na moje cacko mam około 1300 zł .. dokładnie dowiem się w środę. Czasem lubie sie powygłupiac (czyt* poszalec pedałując ile fabryka dała <evil>) Interesują mnie rowery z amortyzatorem tylko z przodu inne odpadaja . stawiam gł na osprzęt bo extremalnie wytrzymała rama nie zda egzaminu w moim wypadku .Rozmyślam nad rowerami typu ROWER MTB NORTHTEC HALCYON DB Liczba biegów : 21 Rama : ALUMINIOWA 6061 ,wysokość ramy: 22" Widelec : SUNTOUR SF9-XCT V2 Przerzutka przód : SHIMANO FD-C050 Przerzutka tył : SHIMANO RD-M310 ALTUS Manetki : SHIMANO ST-EF602 Kaseta : SHIMANO MF-TZ31 Hamulce : Tarczowe mechaniczne PROMAX DC-320F 160 mm Mechanizm korbowy : SHIMANO CW9-XCC Piasty : TRILOGY LOGO ALUMINIOWE Obręcze : Trilogy Aluminiowe,podwójnie wzmacniane Opony : KENDA 26"x2.10 Siodełko : Trilogy z logiem Northtec Kierownica : Trilogy Stery : kierownicy Neco Zintegrowane Waga : DB 14,7 kg I kilka pytań : 1. Czy rama 22 przy moim wzroście to nie przesada?? 2. Czy to prawda co mówią na temat Hamulców PROMAX ?? (Nie odbijaja , częste rozregulowywanie sie ) 3. Czy oni przysyłają rowery wyregulowane czy trzeba we własnym zakresie to zrobic?? Prosze nie usuwac tematu dużo serca tu włożyłem( prosze powiedziec co źle szybko poprawię ) z góry dziękuje i dodam , że mi bardzo zależy
kudlatty Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Hexagon V6 z amorem AXON S-RL Okazja. Za tą cene kupisz ten sam rower z słabszym widelcem xct. IHMO bardzo dobra cena.
Lollex Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 1. Przesada 2. to ci nie powiem 3. Wyregulowane, ale wiadomo, ze mozna zmienic ustawienie pod siebie. Wg mnie rower nie wart ceny. W tej cenie mozna znalesc cos na duzo lepszym osprzecie. Zobacz to: http://allegro.pl/kross-hexagon-v6-2010-z-amorem-axon-s-rl-wys-0zl-i1193543696.html
monika1415 Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Za tą cenę myślę,że dobre jest coś takiego http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/778920 albo http://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/778875#from48469- nawet w tańszej cenie niż znalał kolega wyżej.
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie warto, nie za 1300zł. Ten Hexagon to dobre rozwiązanie, ale 17" będzie zbyt mały. Tutaj mają także 19": Mudserwi @down W tym Hexie siedzi akurat Acera ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca.
Lollex Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 kurde posta napisalem 1szy ale za dlugo edytowalem. Wybór masz jak na razie jednomyslny, osprzet alivio, korba kiszka troche ale za to amor ponad przecietny.
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Hexagon V6 z amorem AXON S-RL Okazja. Za tą cene kupisz ten sam rower z słabszym widelcem xct. IHMO bardzo dobra cena. Ten rower przecież bedzie dla mnie za mały ..
Lollex Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 kurde posta napisalem 1szy ale za dlugo edytowalem. Wybór masz jak na razie jednomyslny, osprzet alivio, korba kiszka troche ale za to amor ponad przecietny. na zdjeciu xct a w opisie axon
kudlatty Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Bo to jest zwykła wersja. Porównaj sobie AXON S-RL z XCT. AXON jest z blokadą skoku i jest powietrzny. XCT ma zwykłą sprężyne nie ma blokady skoku ani tłumienia. Więc warto dopłacić to sto złociszy. I jeszcze korba lepsza.
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Ten rower przecież bedzie dla mnie za mały .. A przeczytałeś moją wypowiedź?
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie warto, nie za 1300zł. Ten Hexagon to dobre rozwiązanie, ale 17" będzie zbyt mały. Tutaj mają także 19": Mudserwi @down W tym Hexie siedzi akurat Acera ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca. Bardzo podoba mi się ten właśnie rower fajny design (czy jak sie to pisze ) i czytałem opinie że ,, jak za tą kase to rower warty swojej ceny " a to przeciez bedzie rower do kolegi/sklepu/na wycieczke/ do lasu (low sk trudnosci ) no ale ,,17" to za mała dla mnie bez 2 zdań .. /e Dzieki za link teraz tylko jak to zamówic
kudlatty Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Tu jest 19" mudserwis Tam jest taki przycisk "Kupuję"
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Wybierz rozmiar, dodaj do koszyka, a dalej jak w każdym innym sklepie internetowym.
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Tu jest 19" mudserwis Tam jest taki przycisk "Kupuję" no dobra wszystko okej tylko , ktoś miał stycznośc z tym sklepem ?? i on jest z krakowa a ja mieszka 30 km od warszawy . chłopaki prosze się nie denerwowac jestem nowy trochę cierpliowści ... Pisze że przy zakupie powyzej 700 zł koszty przesyłki pokrywaja oni (nawet jesli jest z krakowa ) ?? przy odbiorze ile trzeba wtedy zapłacic
Fenthin Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Wielu użytkowników tego forum zakupiło w tym sklepie rowery. Nie masz się o co martwić. Wysyłka kurierem, przy zamówieniu powyżej 700zł za darmo. W domu jedyne co będziesz musiał przykręcić to pedały, obrócić kierownicę i zapewne założyć koła. Płacisz tylko za rower.
kudlatty Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Nie kupowałem jeszcze w tym sklepie ale myślę że tam przy zakupie jest opcja czy przelewasz pieniądze na konto sklepu czy płacisz przy odbiorze.
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Wielu użytkowników tego forum zakupiło w tym sklepie rowery. Nie masz się o co martwić. Wysyłka kurierem, przy zamówieniu powyżej 700zł za darmo. W domu jedyne co będziesz musiał przykręcić to pedały, obrócić kierownicę i zapewne założyć koła. Płacisz tylko za rower. Dziękuje serdecznie pomogłeś mi najbardziej Nie warto, nie za 1300zł. Ten Hexagon to dobre rozwiązanie, ale 17" będzie zbyt mały. Tutaj mają także 19": Mudserwi @down W tym Hexie siedzi akurat Acera ale i tak jest zdecydowanie lepszy od podanego przez autora Northeca. Hmmm znalazłem ,19" w kolorze który mi się zdecydowanie bardziej podoba . ***.123rowery.pl (edytowałem wiadomo po co ) i tutaj pytanie czy ktoś mial stycznośc z tym sklepem ??
ziemian Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam Ja miałem styczność tzn kupował mój kumpel rowerek konkretnie KROSS A8 i wszystko w jak najlepszym porządku. Wysyłka kurierem, przed zapłatą sobie wszystko obejrzał, także w sumie polecam. pozdrawiam
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam Ja miałem styczność tzn kupował mój kumpel rowerek konkretnie KROSS A8 i wszystko w jak najlepszym porządku. Wysyłka kurierem, przed zapłatą sobie wszystko obejrzał, także w sumie polecam. pozdrawiam to może niech każdy napisze jakich sklepów unikac i dlaczego . bo caly dzien siedze i szukam mojego ,,jedynego unikatowego roweru " wiec sporo sklepów przeglądam
jasskulainen Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 kupowalem w mudserwisie wiele rzeczy i zawsze wszystko bylo ok
AxM Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Kupuj w mudserwis - z lepszą obsługą jeszcze nigdy się nie spotkałem. Rower za darmo przyjedzie w kartonie prosto do Twoich drzwi, dostaniesz podbitą gwarancję, i paragon, czyli wszystko tak jak powinno być. Przykręcasz przednie koło, prostujesz kierownice, pompujesz dętki i jedziesz! Nawet przerzutki i hamulce masz od razu wyregulowane perfekcyjnie (po prawdzie to nie wiem czy to z fabryki tak jedzie czy zasługa sklepu) Bierz w sklepie mudserwis.com i nie bój się że gdziekolwiek zostaniesz okantowany Btw. przygotuj dobre nożyczki na walkę z zipami, i pianką którymi zabezpieczony jest rower
Lucek17 Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam, Potwierdzam słowa przedmówców "mudserwis" godny polecenia. Sprzedawca cierpliwie odpisywał na moje pytania. Otrzymałem ciekawe gratisy. Transakcja szybka i sprawna. Komplet dokumentów do roweru, wszystko podbite i aktualne. Nie zastanawiaj się tylko korzystaj z ich oferty. Pozdro
aVee Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Napisano 28 Sierpnia 2010 Witam, Potwierdzam słowa przedmówców "mudserwis" godny polecenia. Sprzedawca cierpliwie odpisywał na moje pytania. Otrzymałem ciekawe gratisy. Transakcja szybka i sprawna. Komplet dokumentów do roweru, wszystko podbite i aktualne. Nie zastanawiaj się tylko korzystaj z ich oferty. Pozdro widzę , że ,,mudserwis" uzyskał wasz szacunek (dzieki za info ) ale też chciałbym dowiedziec się których sklepów unikac
ziemian Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Kupuj w mudserwis - z lepszą obsługą jeszcze nigdy się nie spotkałem. Rower za darmo przyjedzie w kartonie prosto do Twoich drzwi, dostaniesz podbitą gwarancję, i paragon, czyli wszystko tak jak powinno być. Przykręcasz przednie koło, prostujesz kierownice, pompujesz dętki i jedziesz! Nawet przerzutki i hamulce masz od razu wyregulowane perfekcyjnie (po prawdzie to nie wiem czy to z fabryki tak jedzie czy zasługa sklepu) Też polecam mudserwis, ale tak jak kolega opisał że rower już poskładany wyregulowany itp to jest w każdym sklepie który się szanuje i szanuje innych klientów także to nie jest jakiś jedynak ;] pozdrawiam
kudlatty Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 W Mudserwisie rama 19" ma kolor srebrny. Hmmm znalazłem ,19" w kolorze który mi się zdecydowanie bardziej podoba .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.