skce Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, mam problem ze złożeniem sterów FSA ORBIT,siedzę nad tym i siedzę i niezbyt mi to wychodzi.. może ktoś miał okazję je składać albo wie co i jak. Pomocy Z tego co zauważyłem część A z częścią B składają się w jedną całość,z tym że jedno jest gumowe ,a drugie plastikowe. składając od góry dolną część sterów idzie I,potem C,następnie E,a pomiędzy nimi jest J,ale nie wiem co dalej.. Jeszcze W H wchodzi dokładnie element L. jedno łożysko kulkowe jest chyba dodatkowe
Timon92 Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Wiecej nie znalazlem i nie wiem czy to na pewno ten sam model bo nie napisales http://www.fullspeedahead.com/fly.aspx?taxid=138&layout=product
skce Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Napisano 27 Sierpnia 2010 sprawdzałem na stronie fsa,ale nie mogę znaleźć tego modelu konkretnie. Stery były przy zakupionej ramie i tyle co na nich jest to FSA ORBIT,a poprzednie właściciel niestety już nie pamięta jak to szło wszystko Mam o tyle problem ,że skleciłem to w całość i nawet nie ma luzów i wszystko wydaje się ok,ale... został mi element G (jest to jakaś plastikowa podkładka),a stery od dołu wystają poza miskę i nie są dobrze uszczelnione przez elementy A i B - czytajcie jest tam wolna przestrzeń,ale ta podkładka tam nie pasuje... no trudno,chyba podpytam w serwisie.
paweu Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Coś za dużo elementów jak na jeden komplet sterów. Jakie masz miski w ramie? obie pod łożyska kulkowe? Czy na widelcu masz nabitą dolną bieżnie, jeśli tak to na kulki czy igiełki. Jak odpowiesz to może się uda coś poskładać z tego bałaganu
ugupu Napisano 29 Sierpnia 2010 Napisano 29 Sierpnia 2010 Masz tu więcej niż jeden zestaw sterów. Składasz w następującej kolejności: K-nabijasz na rurę widelca/amortyzatora G,B-uszczelnienie dolnego łożyska E,C,J w E,I-zespół dolnego łożyska, umieść w misce, uszczelnij B, włóż G i włóż widelec. łożysko M kulkami do miski, uszczelnienie N, bieżnia H a na końcu pierścień L, podkładka, mostek i regulacja. Tak mam w moich Orbitach. Nie jestem pewien elementów G,B i N, zdjęcie jest nieco niewyraźne, ale reszta elementów dokładnie tak jak podałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.