Ghan Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Witam! Przeszukałem wszystko i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Otóż z tego, co mi wiadomo, klamki hamulcowe wracają na swoje pierwotne położenie po hamowaniu dzięki sprężynie powrotnej. Z czasem jednak sprężyna zużywa się i siła, z jaką działa jest mniejsza. W takim razie jak przywrócić jej dawną sprawność? W żadnym sklepie internetowym nie potrafię znaleźć zamiennych sprężyn. Co więc z tym zrobić? Wiem, że opory zwiększają brudne pancerze/żyłki, ale chodzi mi o samą klamkę. Jako, iż używam szosowych klamkomanetek podobnie kwestia się ma w sprawie sprężyny odpowiedzialnej za ten boczny powrót. Bo bądź co bądź, ale klamkomanetki to dość kosztowny element.
szczerb Napisano 27 Sierpnia 2010 Napisano 27 Sierpnia 2010 Szczerze mówiąc takiego bubla jeszcze w żadnych klamkach nie spotkałem, a w jednym rowerze mam już nastoletnie klamki i cały czas były intensywnie użytkowane. Sprawdź czy na pewno nie są gdzieś za mocno skręcone, albo czy linka nie zatarła się w pancerzu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.